Finansministeren mener ikke, at manglen på hænder i den offentlige velfærdsservice, er alarmerende. Der skal blot arbejdes 20 minutter mere om ugen
Lad de offentlige ansatte knokle endnu mere hver dag. Og pres dem til at vente med at gå på pension.
Det er finansminister Thor Pedersens to vigtigste bud på, hvordan manglen på hænder i den offentlige pleje og service skal løses.
Det kom frem, da Thor Pedersen i går fremlagde VC-regeringens såkaldte 'Budget-redegørelse 2007'.
Ifølge Finansministeriets egne beregninger vil der i 2015 mangle mindst 35.000 ansatte i den offentlige sektor. Men det bekymrer ikke ministeren:
- Problemet er ikke så stort, som det bliver blæst op til, siger Thor Pedersen.
Han lægger op til at øge den ugentlige arbejdstid pr. offentlig ansat med 20 minutter, ligesom hver af dem bør blive på arbejdsmarkedet to år længere inden pensionering.
Men derudover lægger Thor Pedersen også vægt på, at de offentlige ansatte skal løbe stærkere:
'Den offentlige sektor er godt rustet til rekrutteringsudfordringen. Vi har de seneste år gennemført en række reformer, som har været med til at skabe rammerne for en mere effektiv og strømlinet offentlig sektor. Det gælder ikke mindst kommunalreformen', hedder det i Budgetredegørelsen.
Ifølge Thor Pedersen har kommunalreformen givet helt nye muligheder for at flytte hænder væk fra papirarbejde og administration, og over til såkaldt borgernær service.
Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, påpeger, at Finansministerens tal bekræfter FTF`s analyse, der viser, at det er en stor udfordring at sikre kvalificeret arbejdskraft på velfærdsområderne, hvis kvaliteten i den offentlige sektor skal sikres.
Men hun er ikke enig i ministeriet enkle løsningsforslag, for eksempel at øge den ugentlige arbejdstid med 20 minutter.
- FTF mener, at løsningerne skal findes ved skabe attraktive arbejdspladser, hvor lønnen afspejler ansvaret, hvor der er ressourcer nok til opgaverne, hvor man satser massivt på efter- og videreuddannelse af ledere og medarbejdere - og hvor man fastholder seniorer meget bedre gennem mere fleksibel tilbagetrækning. Det virker, siger Bente Sorgenfrey.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278