Falckredderne opløste i går alle demonstrationer ved vagtcentralerne, efter at Falck havde pudset politiet på reddere i Brønderslev. Til gengæld nedlagde HK`erne arbejdet
Politiet blev i går for første gang i mange år sat ind mod en landsdækkende overenskomstkonflikt. Falck-ledelsen valgte at pudse politiet på reddere udenfor Falcks vagtcentral i Brønderslev.
Her demonstrerede og aktionerede reddere ligesom ved andre vagtcentraler landet over mod ledelsens systematiske brug af strejkebrydere i den igangværende overenskomstkonflikt.
- Efter denne voldsomme optrapning fra Falck-ledelsens side har vi valgt at opløse alle demonstrationer ved valgtcentralerne, for vi ønsker ikke at bidrage til en yderligere optrapning af konflikten. Vi har også vores kunder at tage hensyn til, siger Kim Elkjær, talsmand for de aktionerende reddere.
Indsættelsen af politiet i Brønderslev betød til gengæld, at HK`erne på vagtcentralen i går valgte at forlade arbejdspladsen.
- De ville ikke arbejde under politibeskyttelse, forklarer Kim Elkjær til Arbejderen.
Han mener, at Falckredderne har fået sendt et signal til Falck-ledelsen om, at genoptagelsen af den systematiske brug af strejkebrydere er helt og aldeles uacceptabel.
Falck-ledelsen forsøgte også i starten af konflikten at sætte andre leverandører til at løse konfliktramte opgaver, men det blev hurtigt stoppet gennemen reddernes blokader og demonstrationer.
Genoptagelsen af det systematiske strejkebryderi er ifølge Falck-chef Allan Søgaard Larsen sket med accept fra reddernes faglige organisationer. Men det passer ikke, understreger Ebbe Vang, formand for Reddernes Landsklub.
- Vores forhandlere har sagt til mig, at de frarådede Falckledelsen at gøre det, siger Ebbe Vang til Arbejderen.
Han mener, at Falck-ledelsen har skudt sig selv i foden ved at sætte politiet ind mod de strejkende Falck-reddere.
- Det gør det i hvert fald ikke lettere at få et ja hjem, siger Ebbe Vang.
Han er i disse dage travlt optaget af at holde informationsmøder om det indgåede forlig med Falck-reddere rundt omkring i landet. Og lægger ikke skjul på, at han anbefaler dem at stemme ja til forliget.
- Det er det bedste, der overhovedet kan opnås under de nuværende omstændigheder. Det er et godt og afbalanceret forlig, mener Ebbe Vang.
Helt samme opfattelse har Kim Elkjær ikke.
- Jeg stemmer nej - det er et hundrede procent sikkert. Falck honorerer ikke de reddere, der gennemgår uddannelsen til ambulancetjenesten. Vi får om tre år kun 220 kroner mere end en redder, som kun må køre autohjælp. Og det selv om vi har gennemgået en treårig uddannelse i livreddende behandling i ambulancen, og står til ansvar for vores handlinger, forklarer Kim Elkjær.
Resultatet af urafstemningen foreligger den 20. juni. Konflikten vil således tidligst stoppe den 21. juni - hvis det bliver et ja.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278