Falck-konflikten fortsætter. Med 51 procent af stemmerne og en stemmeprocent på hele 90,5 sagde landets Falck-reddere i går nej til OK-forliget
Det er i høj grad Falck-ledelsens skyld, at konflikten om en ny overenskomst for landets 4000 Falck-reddere nu fortsætter. Det mener flere tillidsfolk og forhandlere, som Arbejderen i går talte med
De fremhæver Falck-ledelsens brug af andre firmaer til at udføre strejkeramt arbejde - ikke mindst efter indgåelsen af forliget - har vakt stor vrede hos redderne. Det samme gjorde en fejlfyldt liste over redderes angivelige brud på nødberedskabet, som Falcks kommunikationsdirektør på et tidspunkt offentliggjorde.
- Redderne har været utroligt sure over Falck-ledelsens pressestrategi. Mange har sagt, at det vil de fan`me ikke finde sig i. Så Falck er en stor medspiller i nej`et siger de københavnske redderes brancheklubformand, Jacob Andersen.
Nej`et har dog også andre årsager, og de må klares af i de kommende forhandlinger, mener Jacob Andersen.
- Det vi kommer til at fremsætte nu, der er de krav vi ikke har fået opfyldt. Det gælder for eksempel kompensationen for skæve helligdagsvagter og en manglende hævning af overtidssatsen.
>De københavnske reddere har deres egen overenskomst, og de mødes her i formiddag til et fællesmøde, hvor afstemningsresultatet og dens konsekvenser er til debat.
>- Men det står i hvert fald fast, at konflikten fortsætter, indtil der ligger et nyt forhandlingsresultat - eller et regeringsindgreb, siger Jacob Andersen.
Palle Thirstrup, formand for Reddernes Landsklub, vil ikke her og nu pege på hvilke dele af forliget, der har gjort, at redderne stemte nej.
- Jeg har da en fornemmelse. Men jeg vil bruge de næste par dage på at 'stikke fingeren i jorden' for at undersøge, hvor utilfredsheden med det indgåede forlig ligger. Det synes jeg ikke, jeg vil melde noget ud om nu, siger landsklubformanden til Arbejderen.
Også han giver Falck-ledelsens konfrontationspolitik en del af 'æren' for nej`et.
- Men man kan vel ikke så godt skrive ind i et nyt forlig, at der skal proppes noget i halsen på en kommunikationschef, tilføjer landsklubformanden.
Kommunikationschef i Falck Louis Honoré vil da godt indrømme, at der nok er nogle reddere, der 'er blevet sure' over, at han for eksempel sendte en liste ud over opgaver i nødberedskabet, som reddere angiveligt ikke havde udført. Men han fortryder intet.
- Det var et led i min servicering af jer journalister. Vi fik utroligt mange henvendelser fra journalister, som ville have 'cases'. Derfor lagde jeg listen ud, siger Louis Honoré til Arbejderen.
Også trafikken med at henvise kunder til andre firmaer, som kunne udføre det strejkeramte arbejde, finder kommunikationschefen helt i orden.
- Hvis vi ikke gør det, vil vi miste kunder, og så er der ikke noget arbejde til redderne efter konflikten.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278