Parolen om ¤¤stort er godt - småt er snot¤¤ har nu nået hovedstaden. For at spare penge står de små københavnske skoler overfor at skulle lukkes eller sammenlægges
Skoleferien er lige på trapperne, de københavnske unger kan se frem til en lang dansk sommer med strand, sol, regn, is og leg.
De københavnske politikere skal derimod bruge en del af sommeren til at finde ud af hvilke skoler eleverne skal forlade næste år ved ferietid.
Børne- og Ungeudvalget i Københavns kommune står overfor at skulle spare 278,4 millioner kroner, og sammenlægning af skoler er en del af spareplanen. En strukturreform for skole- og institutionsområde kalder politikerne det. Ritt Bjerregaard lægger ikke skjul på, at det betyder sammenlægning af en række mindre skoler og institutioner, og at formålet er at spare penge.
- Tallene, for hvad man vil spare på at slå skoler sammen, er i overkanten. Det er noget der tager tid, og ikke noget der høvler penge af sig, siger Jan Trojaborg, formand for Københavns Lærerforening, til Arbejderen. Han fastslår, at lærerforeningen ikke udelukkende er afvisende overfor politikernes forslag om at se på skolestrukturen.
- Vi vil gerne have bedre faciliteter, men vi vil også have økonomi til at udføre vores arbejde ordentligt. Så hvis skolesammenlægningerne giver både gode faciliteter og penge til ordentlig undervisning, så vil vi gerne være med, siger Jan Trojaborg. Han opfordrer samtidig kommunen til at passe på med at lukke eller sammenlægge skoler. Specielt for de mindre skoler forudser Jan Trojaborg, at forældrene vil reagere kraftigt, da der er stor følelsesmæssig tilknytning til skolen.
Generelt mener lærerforeningens formand, at det samlede budgetforslag er kritisabelt og opfordrer politikerne til ikke at stemme for det.
- Det vil betyde afskedigelser af lærere og dermed ringere undervisning. Der er simpelthen ikke noget fedt at skære væk. Vi vil gerne lave et ordentligt stykke arbejde, men der er ikke midler nok til de flotte hensigtserklæringer, politikerne kommer med, siger Jan Trojaborg.
Jan Trojaborg opfordrer til, at de store besparelser på børne og unge området bliver et samlet kommunalt ansvar og lover, at lærerne vil lægge alt det pres de kan for at få besparelserne taget af bordet.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278