Danish Crown lukker udbeningsafdeling i Viborg til oktober. Koncernen flytter mindst halvdelen af produktionen syd for grænsen
Som lyn fra en klar himmel.
Sådan beskriver tillidsrepræsentant Jørgen Bach Jensen sidste uges besked om lukningen af Danish Crown i Viborg. Står det til direktionen sker de sidste udskæringer den 19. oktober.
- Normalt plejer vi tillidsfolk at opsnappe nogle rygter rundt om på slagterierne, så vi kan være bare en smule forberedt. Men der er blevet investeret penge her i Viborg, og der er blevet ansat nye folk. Ja, så sent som i dag (mandag) skulle der ansættes to mere, så det kommer fuldstændig bag på os, at det skulle være nu, siger tillidsrepræsentanten til Arbejderen.
Han startede selv på slagteriet i 1986. Allerede dengang fik han at vide, at han skulle være forberedt på at gøre sin uddannelse færdig på en anden arbejdsplads. Men der skulle gå 21 år, før arbejdspladsen måtte lade livet i slagterikoncernens jagt på at gøre produktionsomkostningerne mindre.
Jørgen Bach Jensen er fuldt ud klar over, at lukningen er et led i Danish Crowns strategiplan, der rækker til og med år 2010. Her går ledelsen efter at sænke omkostningerne og der står direkte, at outsourcing er et løbende alternativ. Halvdelen af produktionen flyttes nu til udlandet.
- I Viborg udskærer vi kun forender, og det er meget løntungt arbejde. Danish Crown har afdelinger i både Tyskland og Polen, hvor der er ansat kolonnearbejdere, som vi hverken kan eller vil konkurrere med, siger Jørgen Bach Jensen.
- Som virksomhed arbejder vi efter langsigtede strategiplaner, og det er en del af den nuværende strategi at vurdere, om de decentrale skærestuer fortsat er den optimale indretning af produktionen i Danmark, siger Jens Haven Christiansen, der er direktør for svinekødsdivisionen i Danish Crown.
Den anden halvdel af produktionen skal efter planen genetableres på et aftenhold.
Ifølge Arbejderens oplysninger skal der findes besparelser i Viborg, der svarer til mere end 100.000 kroner per ansat. Det mener tillidsrepræsentanten er urealistisk.
De 120 kolleger har modtaget beskeden om lukning af deres arbejdsplads meget negativt. De er skuffede og i chok og giver ikke umiddelbart ret meget for koncernens forventninger om på sigt at kunne hjælpe langt de fleste i arbejde igen.
- Jeg har mere eller mindre fået håndslag på, at 80 kolleger kan få arbejde et andet sted i koncernen. Problemet er, at det drejer sig om aftenarbejde. Her i Viborg arbejder vi kun i dagtimerne, og det bliver svært for især børnefamilierne at få det til at hænge sammen med nye arbejdstider, spår Jørgen Bach Jensen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278