Anders Fogh inviterer udenlandsk arbejdskraft til Danmark, mens han vender ryggen til de flygtninge, der har mest behov for at komme til Danmark
I går meddelte Anders Fogh, at han ønsker øget indvandring af udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Udlændinge er velkomne, så længe de gavner Danmarks økonomi, og hans plan er, at den udenlandske arbejdskraft skal sikre den danske velfærd i fremtiden.
Modsat er flygtninge, som er syge eller analfabeter, ikke velkomne i Danmark. Konsekvenserne af den nye praksis, som regeringen besluttede i 2005, omkring kvoteflygtninge slår nu igennem.
Danmark modtager årligt 500 kvoteflygtninge, som FN vurderer, er i så stor fare, at de ikke kan hjælpes i nærområdet, og derfor af humanitære årsager bør hjælpes til et rigere og mere stabilt land.
Når Udlændingeservice beslutter, hvilke FN-flygtninge der får lov til at komme til Danmark, vurderes det, hvor godt de ville kunne integreres i det danske samfund. Derfor frasorteres syge, enlige, gamle, handikappede og analfabeter. Af de ti lande, der modtager kvoteflygtninge fra FN, har Danmark de skrappeste udvælgelseskriterier.
- Når de danske krav er skruet sådan sammen, handler det helt klart om at tilgodese Danmarks behov og ikke flygtningenes, siger specialkonsulent i Dansk Flygtningehjælp Louise Juelskjær til Arbejderen.
Regeringen fik vedtaget en lov i 2005, der siger, at Danmark kun modtager flygtninge, som let kan integreres i det danske samfund. Udlændingeservice og Dansk Flygtningehjælp tager rundt i flygtningelejrene og håndplukker de velfungerende flygtninge, der let kan integreres.
- Vi har været igennem mange overvejelser, om vi kan stå inde for denne udvælgelsesproces, men vi deltager, fordi vi har indflydelse i de enkelte sager, og kan tale de svageste flygtninges sag, siger Louise Juelskjær. Hun fortæller, at Dansk Flygtningehjælp i hvert fald en gang har haft succes med at få valgt et enligt mindreårigt barn, som Udlændingeservice ellers havde frasorteret.
Venstres integrationsordfører Irene Simonsen fastslår, at Danmarks afvisning af analfabeter, syge og gamle er til flygtningenes eget bedste og afviser i øvrigt at øge kvoten af FN-flygtninge. Dansk Flygtningehjælp arbejder for, at Danmark fremover skal modtage 1500 FN-flygtninge om året i stedet for de nuværende 500.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278