De næste to måneder tager Erhvervsskolernes Elev Organisation rundt på alle landets erhvervsskoler. Målet er at sparke elevrådsarbejdet i gang
Fra i dag og frem til den 29. september kører Erhvervsskolernes Elev Organisation (EEO) landet tyndt. Målet er at besøge alle danske erhvervsskoler og minimum 80 afdelinger.
EEO`s skolestartkampagne lægger ud i Beder syd for Århus, hvor der lige er startet et hold nye elever op på center for jordbrugsuddannelserne.
- Der er lagt op til et fælles møde for alle eleverne. Vi skal fortælle om EEO og det arbejde, organisationen laver, og så vil vi fortælle om, hvordan de selv gennem et elevråd på skolen kan være med til at få indflydelse på dagligdagen, fortæller Jeppe Hamming til Arbejderen.
Han er tovholder på årets kampagne og skal med på det meste af turen rundt i landet. Ved at besøge alle skolerne og snakke med elever og lærere får EEO et meget nuanceret billede af, hvordan skolerne ser ud og fungerer.
- På samme måde finder vi ud af, hvilke problemer der er.Det er utroligt vigtigt, fordi det gør os bedre i stand til at varetage opgaven som erhvervskoleelevernes politiske talerør.
Jeppe Hamming var med rundt på en tilsvarende turné sidste år. Indtrykkene var meget blandede. Mens de fysiske rammer svinger fra meget flotte skoler med alle faciliteter i orden, til skoler 'der ligner noget, der er løgn', så går nogle af problemerne til gengæld igen uanset skolernes standard.
- For eksempel får eleverne ikke de timer, de har krav på. Eller skolerne pålægges opgaver af Undervisningsministeriet, som de ikke får ekstra penge for.
EEO er med til at synliggøre forholdene for politikere og medier. Det gælder således også den kendsgerning, at erhvervsskolerne alene de par år, Jeppe Hamming har været med i elevarbejdet, har mistet, hvad der svarer til 1000 kroner per elev om året. Penge skolerne typisk finder ved at spare på undervisningen eller værktøjet.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278