15 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Skoleaftale vækker undren

Skoleaftale vækker undren

Tirsdag, 02. oktober, 2007, 00:00:00

- Målet må ikke i sig selv være besparelser, men bedre skolevæsen og bedre indlæring, siger formanden for Skole og Samfund i København

To københavnske folkeskoler skal lukkes, og 12 sammenlægges. Det har Socialdemokraterne, SF og De Radikale besluttet i forliget om den fremtidige skolestruktur i København, der er en del af en samlet strukturaftale for hele børne- og ungeområdet i kommunen.
Forældreorganisationen Skole og Samfund i København har nærlæst forliget og undrer sig.
- Vi er ikke nødvendigvis imod ændringer, men nogle af tingene virker meget besynderlige. For eksempel sammenlægningen af 9. klasserne på Nyboder Skole og Sølvgade Skole, siger Jens Schjødt Thorsen, formand for Skole og Samfund i København.
Udover skolerne skal 97 daginstitutioner sammenlægges, tre lukkes og seks omlægges. Besparelserne skal findes ved at skære i lederstillinger og vedligeholdelse af bygninger, hvoraf nogle vil blive solgt.
Forliget er i øjeblikket i høring hos de berørte skole- og forældrebestyrelser og interesseorganisationer. En af dem er Skole og Samfund.
- Det er meget vigtigt, at politikerne ser på resultaterne af høringsperioden og ikke kun lader sig styre af, at der skal spares. Målet må ikke i sig selv være besparelser, men bedre skolevæsen og bedre indlæring, siger Jens Schjødt Thorsen til Arbejderen.
Han hæfter sig ved, at det nyligt vedtagne budgetforlig opererer med de forventede besparelser ved lukninger og sammenlægninger.
- Det uheldige er den måde, man har taget beslutningerne på. Ved at tage strukturændringerne med i budgetaftalen bliver det meget svært at lave ændringer, der koster penge. Det er ikke en proces, vi bryder os om, forklarer han.
De børn, der har særlige behov, vækker størst bekymring.
- Vi er nervøse for, at de svage børn i specialklasserne bliver kastebold. For eksempel ved den foreslåede flytning af specialbørnene fra Jagtvejens Skole til Kildevældsskolen, fordi mange af dem bor tæt på skolen i dag. De har brug for tryghed, og vil få en længere vej til skole, forklarer Jens Schjødt Thorsen.
- Det er irriterende, at vi ikke kan bruge kommunens penge på børnene på grund af regeringens serviceloft, slutter han.
Københavns Lærerforening er helt enige.
- Hvis vi virkelig skal have serviceforbedringer i 2009 og i årene fremover, må vi overbevise politikerne om, at det er nødvendigt at hæve serviceloftet, siger næstformand Ole Hein Christensen. Han opfordrer til at møde talstærkt op til dagens demonstrationer.
Den endelige vedtagelse af strukturændringerne for Københavns skoler og daginstitutioner skal ske den 29. november.


Ny skolestruktur

To skoler skal lukkes:
* Frederikssundsvejens Skole i Bispebjerg
* Voldparken Skole i Brønshøj.

12 skoler skal lægges sammen:
* Nyboder Skole og Sølvgade Skole i Indre By
* Bispebjerg Skole og Grundtvig Skole i Bispebjerg
* Sundpark Skole og Østrigsgade Skole på Amager
* Hellig Kors Skole og Blågård Skole på Nørrebro
* Havremarken Skole og Jagtvejens Skole på Nørrebro
* Enghave Plads Skole og Matthæusgade Skole på Vesterbro
* Hyltebjerg Skole og Vanløse Skole i Vanløse.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. okt. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:45

Indland