For første gang siden rydningen af Jagtvej 69 mødes Ritt Bjerregaard med repræsentanter fra ungdomshusmiljøet. Hun støtter nu tilsyneladende, at de unge får et nyt hus
Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard har nu tilsyneladende besluttet, at ungdomshuskonflikten skal løses.
På et hasteindkaldt pressemøde i går fremlagde Bjerregaard de lovmæssige og administrative betingelser for, at hun vil støtte, at Københavns ungdom får et nyt ungdomshus stillet til rådighed.
I morgen mødes hun for første gang siden rydningen af Jagtvej 69 med Ungdomshusbevægelsens forhandlingsgruppe.
Indtil nu har socialdemokraternes krav været, at der skulle føres en form for pædagogisk tilsyn med ungdomshuset, hvis det skulle være i kommunalt regi. Det krav er tilsyneladende droppet.
Ritt Bjerregaard stiller to forslag. Det ene er en privat løsning, hvor kommunen finder et hus, som Fonden Jagtvej 69 får lov at købe. Den løsning har forhandlingsgruppen tidligere afvist.
Det andet forslag går ud på, at kommunen vil stille et hus til rådighed, hvor de unge kan indrette et ungdomshus. Styreformen vil kommunen tilsyneladende ikke blande sig i, så længe ungdomshuset overholder følgende retningslinier:
Der må kun foregå lovlige aktiviteter. Huset skal være åbent for alle. Levnedsmiddel- og fødevarelovgivningen skal overholdes. Der skal føres tilsyn med brandsikkerheden.
På de punkter adskiller kravene til det nye ungdomshus sig ikke fra, hvordan det fungerede i det gamle ungdomshus.
Det sidste krav er, at der skal føres kommunalt tilsyn med, hvad kommunale penge bliver brugt på. Det er dog ikke sikkert, dette overhovedet bliver relevant at diskutere. Det gamle ungdomshus modtog ikke kommunalt tilskud.
Forhandlingsgruppen har ikke ønsket at udtale sig om de to løsningsmodeller, men meddeler, at de er fulde af håb og går ind til mødet i morgen med åbent sind.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278