06 Jul 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Anbragte unge kastes rundt i systemet

Anbragte unge kastes rundt i systemet

Torsdag, 11. oktober, 2007, 00:00:00

Når unge, der er anbragt udenfor hjemmet, får afbrudt deres anbringelse, skyldes det ofte skiftende sagsbehandlere og kommunernes dårlige økonomi

41 procent af de unge, der bliver anbragt udenfor hjemmet, får afbrudt deres anbringelse i løbet af de første 15 måneder.
Enten stikker de af, anbringelsesstedet giver op, eller sagsbehandleren finder et andet tilbud. De unge kastes rundt i systemet mellem forskellige anbringelser og sagsbehandlere, viser en ny undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet.
Rapporten forklarer en del af problemet med kommunernes dårlige økonomi. Unge fra kommuner, der har svært ved at finde optimale anbringelsessteder på grund af finansielle begrænsninger, har højere sandsynlighed for at opleve sammenbrud i anbringelsen, fremgår det af rapporten.
Det kender formand for Socialrådgiverforeningen, Henning Breinholdt, kun alt for godt.
- Det oplevede vi sidste år, da kommunekasserne var ved at være brugt op. Vi fik besked på, at hvis vi skulle anbringe et barn, skulle vi samtidig hjemtage et andet. Når man tager beslutningerne udfra økonomien, siger det sig selv, at man ikke samtidig kan tage hensyn til, hvad der er bedst for den unge, siger han til Arbejderen.
Et andet problem er, at de unge alt for ofte skifter sagsbehandler midt i forløbet. Undersøgelsen viser, at de unge, der har den samme sagsbehandler igennem hele forløbet, klarer sig bedst. Det kommer ikke bag på Henning Breinholdt.
- Kendskabet til barn og familie er en meget vigtig del af arbejdet, og det tager altså tid at opbygge et tillidsforhold.
En af årsagerne til, at de unge må skifte sagsbehandler, er, at mange socialrådgivere forlader jobbet.
- Eksempelvis har 12 ud af 25 socialrådgivere i Silkeborg sagt op siden januar. Selvom nogle af stillingerne besættes af andre socialrådgivere, betyder det jo, at den nye sagsbehandler skal starte forfra.
Flugten fra faget skyldes ifølge Henning Breinholdt socialrådgivernes dårlige arbejdsforhold.
- En socialrådgiver har typisk mellem 50 og 60 sager ad gangen, men vi burde ikke have mere end 30-35 stykker, anfører han.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. okt. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:45

Indland