I landets ti største byer varsles der om masser af aktiviteter på den faglige velfærdsdag i morgen. Målet er en ny regering, der vil sikre velfærden
Det bobler af aktivitet op til velfærdsdagen i morgen den 8. november. Over hele landet er fagbevægelse og oppositionspartier i fuld gang med at lave aktiviteter, der skal få danskerne til at sætte krydset til venstre for midten:
- Formålet med det hele er at få en ny regering med en ny politik. Vi vil sætte skub i slutfasen af valgkampen, så danskerne vælger en velfærdsdagsorden i stedet for regeringens privatiseringsdagsorden, siger Anders Olesen til Arbejderen. Han er formand for Træ Industri Byg Afd. 9 i København og med til at koordinere aktionsdagen.
Foreløbig har LO`s afdelinger i landets ti største byer sat gang i demonstrationer, møder og besøg på arbejdspladserne.
Dialog med hjort
Anders Olesens eget bagland i Byggefagenes Samvirke benytter lejligheden til at gå beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen på klingen. Der er 'spørgetime' foran ministeriet klokken 15, hvor alle partier er inviteret:
- Vi genindfører den direkte dialog mellem politikerne og folket. Vi vil vide, hvordan Claus Hjort vil skabe ens vilkår for hele byggebranchen, også hvad angår for eksempel uddannelsesmuligheder og udenlandske arbejdere. Vi er meget spændte på at få svar, fortæller Anders Olesen, der tilføjer at ministeren endnu ikke har svaret på deres henvendelse.
På byggepladserne og i den polske håndværkerklub har folkene forberedt spørgsmål til partierne, hvoraf blot Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten har givet tilsagn om at komme. Skuespilleren Peter Larsen styrer slaget.
LO Storkøbenhavn holder 'valgmarked' klokken 16-18 på Nytorv, hvor de samme tre partier har boder og holder taler. Overskriften er 'Ja til velfærd, nej til ulighed og fattigdom', og underholdningen leveres af bandet Klassens Tykke Dreng og komikeren Jan Monrad.
Bornholm rykker
En af de mindre LO-sektioner, der har taget udfordringen op, er Bornholm.
Da formand Ernst Jensen greb telefonen for at invitere til samarbejde, var øens øvrige faglige og politiske kræfter så travle med valgkampen, at aktionsdagen er rykket til fredag. Det sker på Torvet i Rønne klokken 14, hvor der spilles musik og S, SF og Ø samt en lokal faglig holder taler.
- Vi er meget obs på hele velfærdsspørgsmålet og den øgede ulighed. Vi har blandt andet fået positive tilbagemeldinger fra pædagogerne og skolelærerne, fortæller Ernst Jensen til Arbejderen.
Torsdag og fredag morgen vil de faglige øboer desuden uddele morgenbrød, valgmaterialer og argumenter på de lokale arbejdspladser.
Anders Olesen glæder sig over viften af faglige aktiviteter, og lægger samtidig vægt på bevægelsernes betydning i valgkampen:
- Det er vigtigt, at de folkelige bevægelser markerer sig, så slaget om valget ikke skal vindes i medierne - og ikke mindst er det vigtigt, at bevægelserne fortsætter aktiviteterne efter valget, understreger han.
Følg med på www.fagligtansvar.dk
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278