Københavnske bygningsarbejdere havde torsdag sat politikere i stævne foran Beskæftigelsesministeriet. De fik deres sag for.
- Jeg vil gerne spørge dig fra regeringspartiet: Her ser du manden som beskæftigelsesministeren talte med i Nyhavn. Han har lovet ham: Kom til Danmark med din familie, her er gode job. Men arbejdsgiveren misbrugte dem til dårlig løn. Jeg har selv måttet leve skjult sammen med syv polakker, fordi vi ikke kunne få rigtigt arbejde. Og hvad har I gjort? Ingenting! Og i næste uge holder i jobmøde på ambassaden i Warszawa for at lokke endnu flere polakker herop med falske løfter. I skal stoppe med det, og give os der allerede er her, ordentlige job!
Polakken taler med løftet pegefinger til Venstres folketingskandidat Michael Lange, der ser lidt betuttet ud. Selv Erna Iversen, alias skuespilleren Peter Larsen, som har påtaget sig ordstyrerrollen, ligner en der er hylet lidt ud af den. For polakken er vred, rigtig vred. Over at blive behandlet som skidt af arbejdsgiverne - og deres regering.
Der er valg-gademøde her torsdag eftermiddag foran beskæftigelsesministeren. Byggefagene der står for det alternative vælgermøde, har også inviteret beskæftigelsesministeren. Men Hjorten er sprunget over - han skal åbenbart ikke nyde noget af en konfrontation med de arbejdsklædte murere, malere, med mere, der står langs kanalen mellem beskæftigelsesministeriet og Christiansborg.
- Ja, nu må du lige forstå, at jeg har kun været folketingskandidat i 14 dage, forsøger Michael Lange sig for tredje gang. Latteren, der møder ham, er ikke udpræget forstående. Det hænger måske sammen med, at han lige har afsløret at han har haft polakker til at sætte sin villa i Charlottenlund i stand - til løn efter overenskomsten, mener han selv.
Men han bliver hurtigt belært om, at de sølle 130 kroner i timen, han har betalt, ikke har meget med den timeløn, som en dansk håndværker skal have - og som de polske håndværkere også burde have.
Til gengæld har Jens Borking, den tidligere næstformand i fagforeningen Træ-Industri-Byg København, det som en fisk i vandet. Han er folketingskandidat for Enhedslisten og nuværende vikar for Pernille Rosenkranz-Theil Og han sætter gang på gang fingeren på de ømme punkter i regeringens arbejder- og fagforeningsfjendske politik.
Også SF`s Ole Sohn, Socialdemokraternes Christine Antorini og Dansk Folkepartis Paw Karlslund er mødt op. Sidstnævnte kommer noget i klemme, da han svarer nej til at bevare blokaderetten. Det giver ham et minus på den store afkrydsningsliste, der er stillet op på ladvognen, der fungerer som scene. Her er opridset 13 spørgsmål som politikerne skal svare på.
DF-kandidaten mærker dog hurtigt, hvad vej vinden blæser. Og da Venstre-manden har været fremme og forsvare blokaderetten, retter han ind, og får sit plus i skemaet.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278