Teknikere ved TDC Fastnet Norden er utilfredse med, at der skæres ned på den faste stab, samtidig med at ansatte i datterselskabet overtager arbejdet
Det kniber med arbejdsroen i TDC for tiden.
Mindre end en måned efter den sidste strejke har ansatte nu igen nedlagt arbejdet. Denne gang drejer det sig teknikere i Netdivisionen.
- Kort fortalt handler konflikten denne gang om, at ledelsen med den ene hånd har travlt ned at reducere antallet af medarbejdere i TDC Fastnet Norden, samtidig med at de lader medarbejdere fra datterselskabet TDC-Produktion overtage arbejdet. Men man skal altså ikke byde vores medlemmer at fyre erfarne medarbejdere og tage nye ind ad bagdøren, siger Henning Thyrring, formand for Dansk Metals Teleafdeling 8 til Arbejderen.
Strejken begyndte mandag i Vestjylland og Horsens og bredte sig hurtigt til hele Jylland og Fyn. Lige nu har omkring 100 teknikere nedlagt arbejdet.
- Vi har knap 20 medlemmer, der strejker. De er utilfredse med, at TDC ikke sørger for at have en bemanding, der passer til opgaverne, lyder det fra den fynske Tele-afdeling.
Den megen uro i tele-koncernen bunder ifølge Arbejderens oplysninger i beslutningen om hvert år at spare på udgifterne med knap seks procent. Der flyttes rundt på de ansatte i koncernen. Nogle tilbydes efteruddannelse for at kunne varetage nye funktioner, mens andre ender med at stå med en fratrædelsesgodtgørelse i hånden.
Nogle af de strejkende siger til Arbejderen, at konflikten tog sin start helt tilbage i august, da Carsten Dilling satte sig i chefstolen i TDC Norden og besluttede, at han ville gøre op med fagforeningernes dominans i koncernen.
I sidste måned var det teknikerne der strejkede i protest mod TDC`s planer om at lukke ned i adskillige byer for at centralisere forretningen i Århus og København. En beslutning der blev taget uden reelt at involvere de ansatte.
Nogle af de strejkende net-teknikere mødes her til morgen, mens andre først mødes igen torsdag morgen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278