HK-Ungdom håber at få alle HK Danmarks sektorer mere op på dupperne for at få fat i de unge
HK`s lokale afdelinger skal tage ungdomsarbejdet mere alvorligt.
Det mener Camilla Hvam, valgt i Region Midtjylland til HK-Ungdoms politiske styregruppe. Hun er med på kongressen i HK/privat som observatør for HK-Ungdom.
- Jeg vil bruge kongressen til at slå et slag for ungdomsarbejdet, der trænger til mere opmærksomhed. Det gik ellers meget godt i starten af kongresperioden. Nu er det som om gassen er gået af ballonen, siger den 26-årige HK`er til Arbejderen.
Hun håber at få nogle nye kontakter med hjem fra kongressen, som kan bruges til at sætte mere skub i det lokale ungdomsarbejde.
HK-Ungdom er Danmarks største faglige ungdomsorganisation med omkring 100.000 medlemmer. Man bliver automatisk medlem, hvis man melder sig ind i HK og er under 31 år.
Det store medlemstal til trods kommer de unge medlemmer ikke af sig selv, mener Camilla Hvam. Det kræver opmærksomhed og en målrettet indsats at få dem til at melde sig i fagforening.
- Problemet er jo, at det tit er unge, der er ude i deres første job. Derfor er de enormt usikre og også uvidende om, hvilke rettigheder de har. De her unge henvender sig ikke til os. Vi skal komme til dem, og her kan en ungdomskonsulent gøre en forskel, mener Camilla Hvam. Hun håber, at repræsentanterne fra de lokale afdelinger tager den erfaring med sig hjem.
Der er kun tre lokalafdelinger, som for tiden har ansat konsulenter til at tage sig af ungdomsarbejdet. Det er i Nordjylland, Odense og København. Og kun to af forbundets fire sektorer, nemlig HK/ Handel og HK/Privat, har ansat hver sin ungdomskonsulent.
Karin Retvig, sektorformand i HK/Privat, peger i den skriftlige beretning til kongressen på, at ungdomsarbejdet har været en succes i form af medlemsfremgang. Succesen tilskriver hun blandt andet en aktiv indsats med rundringning og skolebesøg.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278