08 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Bryghus benægter fyring

Bryghus benægter fyring

Lørdag, 24. november, 2007, 00:00:00

Ledelsen på det konfliktramte Nørrebro Bryghus afviser, at ansatte er blevet presset til at melde sig ud af 3F

Nørrebro Bryghus forsøgte at presse og true medlemmer af 3F til at melde sig ud. Det fortæller tidligere kok på Bryghuset, Louise Olsson Jacobsen på midtersiderne. Da hun ville blive i 3F, blev hun bortvist fra Bryghuset.
Men ledelsen på Bryghuset afviser, at nogen er blevet presset eller bortvist.
- Det er efter min bedste overbevisning ikke sandt. Jeg havde nær sagt løgn. Uanset hvor den historie kommer fra, så kan jeg ikke genkende den. Hvis presset skulle komme fra ledelsen, så nej, siger Anders Kissmeyer, direktør for mikrobryggeriet til Arbejderen.
Han sad ikke selv med ved den samtale, som Louise Olsson Jacobsen og en kokkekollega havde med tre personer fra ledelsen.
- De har overfor mig afvist, at der skulle have fundet nogen som helst form for pres sted. Omvendt fik vi det indtryk, at Louise Olsson Jacobsen var utrolig usikker på, hvad hun skulle gøre, og at hun valgte at blive i 3F, fordi hun var bange for, at det ville få konsekvenser for hendes fremtidige karriere, hvis hun meldte sig ud af 3F, siger Kissmeyer.
Louise Olsson Jacobsens beslutning blev mødt med en skriftlig bortvisning. Det forklarer direktøren med, at hun jo var i konflikt, men at hun er velkommen tilbage, så snart den er slut.
På spørgsmålet om han kan se det modstridende i, at Bryghuset påberåber sig organisationsfrihed, samtidig med at tidligere ansatte føler sig presset til at melde sig ud af den forening, de helst vil stå i, lyder svaret:
- Hvis der var realiteter bag, så jo.

I arbejdsretten
På mandag skal Arbejdsretten på foranledning af Nørrebro Bryghus behandle sagen om LO`s sympatikonflikt. Skal man tro direktør Anders Kissmeyer, så truer konflikten mellem 3F og bryghuset med at lukke microbryggeriet. Det er især manglende leverancer af bryghusets øl til dagligvarebutikkerne, som konsekvens af LO`s sympatikonflikt, der gør ondt på bryggeriets bundlinje.
- Det er klart, at en konflikt gør ondt, lyder det nøgternt fra Jan Mathisen, næstformand i Hotel og Restauration, der fortsætter:

Smutveje
- Men det er ikke på grund af sympatikonflikten, at Anders Kissmeyer bliver nødt til at lukke. Sympatikonflikten omfatter kun LO`s medlemmer, og forhindrer altså hverken ham selv eller uorganiserede i at arbejde. Vi er bekendt med, at han får sine varer ud i butikkerne via uorganiseret arbejdskraft, så han har fundet nogle smutveje til at komme udenom nogle af virkningerne af sympatikonflikten.
Af samme grund betragter næstformanden historien om det lukningstruede bryghus, der kører rundt i medierne, som lidt for belejlig.
I Arbejdsretten fremlægger begge parter sagen set med deres briller, mens tre højesteretsdommere lytter på.
- Vi tror på, at vi vinder. Der er aldrig før blevet afsagt en dom, der erklærer sympatikonflikter ulovlige. Skulle det mod forventning ske alligevel, vil der være tale om en helt ny retspraksis, og en voldsom indskrænkning af konfliktretten, siger Jan Mathisen.
Anders Kissmeyer betegner sig selv som 'forsigtig optimist'.
- Vi ved godt, at al tidligere praksis peger imod os. Omvendt mener vi, at der er helt specielle forhold, der gør sig gældende i den her konflikt, blandt andet at 3F ikke har ret mange medlemmer i branchen, som de påberåber sig retten til at have overenskomst på.
Den endelige afgørelse forventes at falde indenfor 14 dage.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


24. nov. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:45

Indland