07 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

SF borgmester tager til genmæle

SF borgmester tager til genmæle

Torsdag, 06. december, 2007, 00:00:00

Bo Asmus Kjeldgaard (SF) er lodret uenig med de forældre, der beskylder politikerne for at have trukket dem igennem en udemokratisk proces om ny skolestruktur

Bo Asmus Kjeldgaard er for tiden SF`s nok mest udskældte lokalpolitiker.
Som borgmester på børne og ungeområdet i Københavns Kommune har han stået i spidsen for en spareplan, der indebærer store ændringer på skoler og daginstitutioner. Planen blev vedtaget i Borgerrepræsentationen i torsdags af et flertal fra S, SF og De Radikale.
- Forud er gået en lang demokratisk høringsproces. Det er blevet til mange møder, og der er landet over 500 høringssvar på forvaltningens bord, siger Bo Asmus Kjeldgaard til Arbejderen.
Han kan ikke genkende den kritik, skuffede forældre har givet til kende overfor Arbejderen, og da slet ikke at politikerne skulle have siddet på ørerne.
- Hvis kritikerne mener, at det at lytte er ensbetydende med, at vi altid skal rette os efter, det de siger, ja så er det da rigtigt. Men vi har skam lyttet. Nogle steder har vi helt droppet sammenlægninger og andre steder modereret planerne, lyder hans udlægning af høringsfasen.

Stort er godt
Bo Asmus Kjeldgaard er heller ikke enig i, at den politiske beslutning var truffet, før høringsfase var slut.
- Jeg har forhandlet med medlemmerne i Børne- og ungeudvalget. Her traf vi en beslutning den 6. november med afsæt i, at et flertal i Borgerrepræsentationen stod bag et forslag om den nye struktur. På den baggrund kan man sige, at det er en formsag, at Borgerrepræsentationen skal tage den endelige beslutning.
Forelagt tallene fra sammenlægningen af Bispebjerg Skole og Grundtvigskolen svarer han:
- De tal vi har på nuværende over indskrivningen for skoleåret 2008 viser, at der bliver et gennemsnit i klasserne på 20 elever. Kommer alle de elever over fra Frederikssundsvejens Skole, som vi foreløbig regner med, så når tallet op på 21-22 elever. Det samme gælder stort set alle andre skoler, der berøres af planen. Enghave Plads Skole og Matthæusgade Skole kommer måske op på 22-23 elever.
SF-borgmesteren mener, at et af problemerne ved små skoler er, at mulighederne for at oprette flere spor på hver årgang er mindre end på store skoler. Efter hans mening svinger antallet af elever meget mere på små skoler. Det er også her risikoen for mange elever i hver klasse er størst.

Et ansvarligt parti
Forslaget om at udskyde den ømtålelige proces og undgå hovsaløsninger ved at tage af kassebeholdningen, kalder Bo Asmus Kjeldgaard for 'uansvarlig'.
- Det vil SF ikke være med til, og det kan man ikke bare. Vi ønsker ikke at blive sat under administration, fordi vi overskrider den budgetaftale, som kommunerne har underskrevet med regeringen, uanset hvor uenige vi har været i aftalen. Den kamp fører SF helst i Folketinget.
I løbet af denne uge forventer borgmesteren, at der bliver udpeget nye skoleledere til at føre skoleplanen ud i livet.
- Nu er beslutningen taget, og derfor handler det om at sikre en proces, der er så tryg som mulig for børn, forældre og ansatte, lyder det fra Rådhuset i København.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


06. dec. 2007 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:45

Indland