Det er skolernes ansvar, hvis erhvervskoleeleverne får så lidt undervisning, som undersøgelse fra Dansk Industri viser, mener Bertel Haarder
Bertel Haarder mener, at det er erhvervsskolernes ansvar, at eleverne bliver spist af med færre timer, end de har krav på.
- Elever på erhvervsskoler og handelsskoler skal have en arbejdsuge, som svarer til en fuldtidsbeskæftiget på arbejdsmarkedet. Det vil sige, at skolerne skal planlægge undervisningen sådan, at en elev modtager gennemsnitligt 37 timers undervisning over den samlede skoleperiode, siger undervisningsministeren til Arbejderen.
Hans reaktion kommer ovenpå en undersøgelse, lavet af Dansk Industri, der viser, at mellem 55 og 60 procent af eleverne på grundforløbet oplever en skoleuge på under 30 timer. Det samme gør 40-50 procent af eleverne på hovedforløbet.
Per Christensen, forbundssekretær i 3F, kæder de lærerfri timer direkte sammen med, hvad han betegner som et 'astronomisk stort frafald fra erhvervsuddannelserne'. Han mener, det er på tide, at undervisningsministeren tager sin tilsynsforpligtelse alvorligt, og undersøger problemets omfang og baggrund grundig.
- På nogle uddannelser er frafaldet helt oppe på 70 procent, og vi ved, at det især er de etniske unge, der har problemer. Mener vi noget med integration, så skal der sættes ressourcer af, så de unge får den tilstrækkelige støtte til at gennemføre en uddannelse. I et rigt samfund som vores giver det ingen mening at diskutere, om det skal koste 300 millioner eller 900 millioner kroner. Der skal sættes nøjagtigt så mange midler af, som der er behov for, siger han til Arbejderen.
Bertel Haarder mener, at regeringen netop prioriterer uddannelse og også sætter ind for at leve op til sin egen målsætning om, at 95 procent af de unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse.
- Regeringen har de næste to år afsat 320 millioner kroner til erhvervsuddannelserne. Meningen er at styrke studiemiljøet og bekæmpe frafald, siger Haarder og tilføjer, at regeringen af samme grund har forhøjet satserne på erhvervsuddannelserne og SOSU-skolerne med mellem 3,6 og 4,7 procent.
Det imponerer ikke Per Christensen, der sammenholder med de 2,1 milliarder kroner, som regeringen har skåret på AMU-uddannelserne og erhvervsskolerne tilsammen.
- Jeg bliver først imponeret den dag, de afsætter de penge, der er brug for.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278