Partsaftale om psykisk arbejdsmiljø i industrien skal genforhandles. Arbejdstilsynet sætter aftalen i ¤¤bero¤¤
af Hans Brinkmann
Det er angiveligt tvivl om rækkevidden af den partsaftale om psykisk arbejdsmiljø, som Dansk Industri og CO-industri indgik tidligere på året, som nu får parterne til at genforhandle aftalen. Det meddeler Arbejdstilsynet på sin hjemmeside.
Aftalen blev indgået i sommers, og Arbejdstilsynet har for længst instrueret sine tilsynsførende om aftalen og gjort det klart, at psykisk arbejdsmiljø ikke længere var en sag for tilsynet.
Men nu har parterne meddelt tilsynet, 'at man er kommet i tvivl om rækkevidden af den indgåede aftale. Parterne vil derfor i løbet af kort tid sætte sig sammen og afklare aftalens område.'
På den baggrund har Arbejdstilsynet derfor sat aftalen i bero, indtil parterne er nået en afklaring.
Partsaftalen betød, at de to parter havde aftalt at håndtere og regulere alle forhold vedrørende det psykiske arbejdsmiljø på virksomhederne imellem sig via det fagretlige system - og således uden at Arbejdstilsynet skulle føre tilsyn hermed. Muligheden for at indgå sådanne partsaftaler blev indført med Arbejdsmiljøreformen i 2005.
Aftalen har skabt heftig debat både i Dansk Metal og blandt 3F tillidsfolk. Der har intet har været meldt ud fra CO-industri om aftalen.
Derfor kom det helt bag på tillidsfolkene hos Post Danmark i Nakskov, da Arbejdstilsynet afviste at se på det psykiske arbejdsmiljø på postkontoret, med henvisning til aftalen.
Metalarbejderforbundet har tidligere afvist, at der var indgået en aftale om det psykiske arbejdsmiljø, der var blot tale om et udkast til en videreførelse af en gammel aftale om mobning og chikane.
Artiklen er hentet fra Fagligt Ansvars hjemmeside.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278