Hjorth ser positivt på Dansk Industris krav om at fratage deltidsansatte deres supplerende dagpenge
Landets arbejdsgivere har udtrykt undren over, at 107.000 ud af omkring 650.000 på deltid i første halvår af 2007 kunne modtage supplerende dagpenge i kortere eller længere tid. Den undren deles af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, der lægger op til et indgreb.
- Det er paradoksalt, at antallet af personer på supplerende dagpenge ikke falder i takt med den almindelige ledighed. Det er bekymrende, hvis det er udtryk for, at der er en uhellig alliance mellem arbejdsgivere og lønmodtagere om, at man skal gå på supplerende dagpenge, siger Claus Hjort Frederiksen, der overfor Jyllands-Posten erklærer, at han nu vil have gennemanalyseret tallene.
Den slags 'lokumsaftaler' mellem arbejdsgivere og ansatte skal der gøres op med, mener beskæftigelsesministeren. Han stod ellers i 2002 bag den omstridte deltidslov, der siden har fået antallet af deltidsansatte til at eksplodere - ikke mindst i kommunerne.
Loven, der blev vedtaget af regeringen og Dansk Folkeparti trods omfattende faglige protester, gjorde med ét slag alle overenskomstbestemmelser, der begrænsede deltidsarbejde, ugyldige. Deltidsarbejde har siden været en sag, der udelukkende kan aftales mellem arbejdsgiveren og den enkelte ansatte.
Claus Frederiksen Houmann, økonomisk konsulent i Dansk Industri, erkender, at det i nogle tilfælde er arbejdsgiveren, for eksempel kommunen, der ikke vil oprette fuldtidsjob.
- Men hvis muligheden for at få supplerende dagpenge ikke var der i de tilfælde, ville kommunerne jo blive nødt til at oprette flere fuldtidsstillinger, for så havde folk jo ikke råd til at være på nedsat tid, siger Claus Frederiksen Houmann til Nordjyske Stiftstidende.
Keld Hansen, næstformand for kommunernes løn- og pensionsudvalg, afviser, at afskaffelsen af supplerende dagpenge vil få kommunerne til at oprette flere fuldtidsjob. Men han mener, at det kan få folk til at tage to deltidsjob.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278