Der er brug for en handlingsplan for at kunne arbejde effektivt i forhold til fattige børn. Det var meldingen på gårsdagens fattigdomskonference
Vi skal have en dansk fattigdomsgrænse nu og en fælles handlingsplan for, hvordan vi løfter problemerne med fattige børn.
Sådan lød meldingen fra de hjælpeorganisationer, der arbejder med børnefamilier, på gårsdagens fattigdomskonference i København.
- Der er brug for en overordnet politik, som udmøntes i en handlingsplan på både statsligt og kommunalt niveau og med inddragelse af de frivillige organisationer, som kan give en ramme for, at vi kan løfte flok, sagde Bente Ingvarsen fra Red Barnet, som var med til at arrangere konferencen.
Hun peger på, at planen blandt andet skal bruges til at udligne ulighed omkring sundhed og uddannelse, og efterlyser også en dansk fattigdomsgrænse.
De to krav gik igen i mange af indlæggene på konferencen.
- Hvorfor kommer regeringen ikke i gang med at lave en fattigdomsgrænse nu, lød det for eksempel fra Jane Korczak fra 3F, efter at velfærdsminister Karen Jespersen havde udtalt sig om problemerne med at indkredse gruppen af fattige børn. 3F var også med i arrangørkredsen.
- Vi skal passe på, at vi ikke skaber et billede af fattigdommen, som mange borgere ikke kan genkende. Det er vigtigt at huske, at EU`s fattigdomsgrænse er relativ, så hvis dem i toppen tjener flere penge, ser det ud som om, at der er flere fattige, sagde ministeren og tilføjede, at Danmark nok er verdens mest lige samfund.
Bag konferencen stod blandt andet også Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Børnenes Kontor, Børns Vilkår og Børnerådet. Arrangørerne har dannet et netværk, som skal arbejde med fattigdomsproblemet blandt børn.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278