05 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

DA bruger forkerte tal

DA bruger forkerte tal

Lørdag, 19. januar, 2008, 00:00:00

Det er på baggrund af forkerte tal, at Dansk Arbejdsgiverforening konkluderer, at Danmark er det land, som har færrest børn per pædagog

På trods af advarsel fra BUPL bragte Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda en historie baseret på forkerte tal.
Danmark er det land, hvor der er færrest børn per pædagog i daginstitutionerne for 3-6-årige. Der er næsten dobbelt så mange børn per pædagog i vore nabolande. Sådan lød overskriften torsdag i Agenda, som blev flittigt citeret i diverse medier.
Men den historie holder ikke vand, fastslår BUPL, Forbundet for pædagoger og klubfolk. Tallene, som historien er baseret på, er behæftet med fejl. Agenda bygger sin historie på tal fra en ny publikation fra OECD. Men den bruger usammenlignelige tal, fastslår BUPL:
'For eksempel opgør man i Danmark antallet af børn per voksne, det vil sige både pædagoger og pædagogmedhjælpere, mens man i Norge kun opgør børn per pædagog, det vil sige eksklusiv pædagogmedhjælpere,' oplyser BUPL.
BUPL har set på antallet af voksne per barn i institutionerne for de 3-6-årige i de skandinaviske lande. Det viser sig, at der stort set ingen forskel er. Norge ligger i toppen med 11,9 barn per voksen. Danmark har 11,6 barn per voksen, mens Sverige har 11,2 barn per voksen.
'I forhold de øvrige lande i OECD's opgørelse er det endnu vanskeligere at lave en rimelig sammenligning, idet der for mange af landenes vedkommende sammenlignes med førskoletilbud. Skulle man have lavet en sammenligning, burde man her sammenligne med danske børnehaveklasser', konstaterer BUPL.
BUPL har gjort Agenda opmærksomme på fejlene, men nyhedsbrevet valgte alligevel at trykke artiklen. I går var artiklen dog fjernet fra Agendas hjemmeside.
'Der har vist sig usikkerhed om de OECD-tal, der ligger bag denne artikel. Vi har derfor valgt at fjerne artiklen, indtil tallene kan verificeres', lyder beskeden fra Dansk Arbejdsgiverforening.
BUPL vil nu tage kontakt til OECD med henblik på at få rettet fejlene i rapporten.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


19. jan. 2008 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:42

Indland