Hvorfor er vi ikke udtaget? Debatten og kamplysten stilnede ikke af i pausen på FOA-mødet
Diskussionerne på FOA`s tillidsmandsmøde går højt, både i salen og ved frokostbordene. Ved et bord fortæller Salka Elkharraje, pædagogmedhjælper og tillidsrepræsentant i Gladsaxe, om kollegaernes skuffelse ved ikke at være udtaget til strejke.
- Jeg kan godt forstå, at vi ikke alle sammen kan gå i strejke, men hvorfor kan vi ikke være lidt flere, spørger hun, da Arbejderen kommer hen til bordet.
Hendes kollega fra Ballerup, Elias Greasidis, ville også gerne have været udtaget. Hans svar til Salka Elkharraje er alligevel en støtte til forbundets beslutning om kun at udtage godt ti procent af FOA`s medlemmer til en eventuel strejke.
- Mine kollegaer er også irriterede over ikke at være udtaget, men hvis vi bare lægger hele den offentlige sektor ned, vil det føre til et regeringsindgreb lynhurtigt. Det tror jeg vil give bagslag, siger han til Arbejderen.
Elias Greasidis peger på, at de medlemmer, der ikke skal i strejke, har andre opgaver.
- Det er vigtigt, at vi alle sammen er aktive med at forklare resten af befolkningen, hvorfor vi er i konflikt. På vores område er det især vigtigt at tale med forældrene ude i institutionerne, understreger han.
Salka Elkharraje tror godt, at hun kan mobilisere sine yngre kollegaer til en del af det arbejde. Men hun er i tvivl om, hvor vidt opbakningen vil blive lige så stor, som hvis de var blevet udtaget.
- Det er svært bare at arrangere noget selv. Derfor er det vigtigt, at der er nogle fælles aktiviteter fra forbundet, som man kan slutte op om, siger hun.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278