Urolighederne, der begyndte lørdag på Nørrebro i København, skyldes rodløshed og frustration, mener indvandrerkonsulent
Det nytter ikke at sætte hårdt mod hårdt for at bremse de uroligheder, der har plaget den københavnske bydel Nørrebro siden i lørdags. Det er marginaliserede unge, som ikke har noget at miste. Det skal der laves om på, hvis uroen skal vendes til noget positivt.
Det mener indvandrerkonsulent Manu Sareen.
- Det er unge, der er vildt frustrerede omkring deres egen situation og den måde samfundet behandler dem på. Og om man kan lide det eller ej, så er det de frustrationer, der nu springer ud i lys lue, siger han til P4 København.
Han mener, at der skal gøres en indsats for at skabe et liv for de unge, så de har noget at miste ved at deltage i urolighederne, som især går ud over døde ting som biler, containere, affald og butiksruder.
Gadeplansmedarbejder Ali Haseki fra værestedet Gadepulsen på Nørrebro mener, at de unges hærgen hænger sammen med politiets ageren i visitationszonerne. De unge bliver konstant stoppet og visiteret og føler sig voldsomt chikaneret.
I onsdags var den københavnske integrationsborgmester Jakob Hougaard på banen med et forslag om at give de unge noget fritidsarbejde, så de holdt sig fra at lave ballade. Han vil nu indkalde til et møde om med socialborgmester Mikkel Warming og børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard.
De sociale uroligheder på Nørrebro har i løbet af ugen bredt sig til andre udsatte københavnske bydele som Valby, Vesterbro og Tingbjerg. Der har også været uroligheder i Århus-kvarteret Gellerupparken samt i Kalundborg.
Ifølge Københavns Politi blev 17 anholdt natten til torsdag. Politiet vil skærpe patruljeringen omkring Blågårds Plads på Nørrebro.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278