04 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Selvfølgelig er der råd

Selvfølgelig er der råd

Onsdag, 20. februar, 2008, 00:00:00

Overenskomstkampen er sidste udkald, siger sygeplejerskerne. Der skal resultater på bordet nu

På kirurgisk afsnit på Rigshospitalets tolvte etage har seks af afdelingens sygeplejersker samlet sig til frokost i personalerummet. Som på resten af det store hospital er overenskomstforhandlingerne også her et sikkert samtaleemne.
Sygeplejerske Bo Kyndesen har lige meldt sig ind i sin fagforening, Dansk Sygeplejeråd, igen.
- Jeg havde ellers meldt mig ud. Men da overenskomstforhandlingerne gik i gang, tænkte jeg, at jeg vil give dem en sidste chance for at vise, hvad de duer til, siger han til Arbejderen.
Bo Kyndesen har kun været færdiguddannet et par år, og fagforeningen er ikke specielt populær blandt de unge, forklarer hans lidt ældre kollega, Jette Mortensen.
- Sidst vi strejkede, fik vi et regeringsindgreb efter bare tre-fire dage - og det var næsten også alt, vi fik ud af det. Det kan vi alle sammen huske, siger hun til Arbejderen.
Både Jette Mortensen og Bo Kyndesen er helt klare på, hvad de forventer af deres fagforening. Der skal resultater på bordet, og resultater betyder højere løn.
- Hvis de ikke kan få en tilfredsstillende aftale gennem forhandlingerne, må de tage strejkevåbnet i brug. Det vigtigste er, at Dansk Sygeplejeråd viser, at de tager medlemmernes ønsker alvorligt, mener Bo Kyndesen.
Sygeplejerskerne regner med, at skulle forberede sig på en konflikt.
- Med al den påpasselighed regeringen lægger ud med, ser der ikke ud til at være nogen vej uden om. Man skal ikke være for blød, og jeg tror, DSR har loddet den stemning blandt medlemmerne, understreger han.
Heller ikke hans kolleger har megen fidus til politikernes appeller om ansvar for samfundsøkonomien.
- Hvordan kan der ikke være råd, når regeringen samtidig poster penge i privathospitalerne, spørger Jette Mortensen.
- Vi får altid skudt i skoene, at der ikke er råd til at give os en ordentlig løn, men har vi råd til at lade være? Når de skal ud og hente vikarer i stedet, bliver det alligevel meget dyrere, og det de får for pengene, er slet ikke det værd, tilføjer hun.
Rundt om frokostbordet er der bred enighed om, at Dansk Sygeplejeråd nemt vil kunne finde opbakning til både strejker og andre aktiviteter. Sygeplejerskerne håber på, at DSR vil organisere demonstrationer, stormøder og lignende.
- Alle er meget optagede af det her. Vi snakker om det flere gange dagligt. Der er en stor vilje og kampgejst og de fleste er motiverede for, at nu skal der ske noget, slår Bo Kyndesen fast.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. feb. 2008 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:42

Indland