Selv om mange danskere ikke bryder sig om Bush`s politik, ville de kunne lide ham, hvis de kendte ham, mener Fogh
Er der to der står sammen i kampen for demokrati og menneskerettigheder, er det den danske statsminister og den amerikanske præsident.
- Demokratidagsordenen har været et fællestræk mellem os. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg synes, at det var forfriskende, da Bush startede sin demokratidagsorden. Det synspunkt, at verdens demokratier og verdens frie samfund må stå sammen om at fremme demokrati og sikre menneskerettigheder, der hvor det er muligt. Det er jo en dagsorden, jeg er meget optaget af, siger Anders Fogh Rasmussen i et stort interview i Politiken.
Statsministeren ankommer i dag til præsident Bush`s private ranch i Crawford Texas. Og han glæder sig, skriver han på sin private blog:
'Gennem årene har vi oparbejdet et fantastisk godt og tillidsfuldt samarbejde. Ja, mere end det: Et venskab, der også omfatter vores familier. I Crawford kommer vi til at bringe et lille døgn på ranchen. Der bliver god tid til at komme i dybden med mange emner.'
Til Politiken siger Fogh, at Bush er meget nem at snakke med og meget ligetil.
- Jeg ved godt, at mange danskere ikke bryder sig om hans politik, men sandheden er, at hvis de kendte ham som person, ville de kunne lide ham.
Og Fogh giver ikke meget for dem, som mener, at Bush er en af de dårligste præsidenter i USA`s historie:
- Jeg tror, at når man skal gøre status over Bush`s periode som præsident, afhænger det utrolig meget af, om det, der er sat i gang, virker. Så hvis Afghanistan og Irak om ti til femten år er rimeligt stabile demokratier i en solid økonomisk fremgang, jamen så vil alle sige, at det var det rigtige de satte i gang.Og det kan man så håbe på. Men det kan også blive en fiasko. Det kan ingen vide i dag. Jeg mener stadig, at demokratidagsordenen er den rigtige.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278