Ikke alle forligsparter klapper i hænderne over forliget med de kommunale arbejdsgiverne
Pædagogernes forbund, BUPL, har taget forbehold for det KTO-forlig, som kom på plads natten til lørdag.
- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg havde forventet noget mere af et KTO-forlig. Jeg havde forventet en større økonomisk ramme, som kunne indhente efterslæbet til det private område. Og jeg er meget betænkelig ved om forliget kan indfri pædagogernes forventninger, siger forbundets formand Henning Pedersen.
I morgen tager BUPL`s hovedbestyrelse stilling til, hvorvidt forliget kan godkendes eller skal forkastes.
Ellers ser det ud til, at en række andre forbund er tilfredse med forliget, der ifølge hovedforhandler for KTO, Anders Bondo Christensen, sikrer de kommunalt ansatte 'de største lønstigninger i tyve år' og en ekstraordinær lønstigning i forhold til det private arbejdsmarked.
Det sikrer en forhøjelsen af den særlige feriegodtgørelse fra 1,5 til 1,95 procent. Godtgørelsen indgår ikke i sammenligningen af lønudviklingen mellem det private og det kommunale område. På den måde skulle der blive en ekstraordinær lønstigning i forhold til det private arbejdsmarked.
- Ifølge vores beregninger giver det mere end de 13,1 procent, som blev afvist tidligere af arbejdsgiverne. Feriegodtgørelsen vil for den enkelte virke som en lønstigning, selvom den kun kommer til udbetaling en gang om året. Det hilser vi med tilfredshed, siger formanden for 3F's Offentlige Gruppe, Ellen K. Lykkegård, til Fagbladet.dk.
Også Bodil Otte, formand for HK/Kommunal, hæfter sig ved den særlige feriegodtgørelse.
- Selvom rammen fortsat hedder 12,8 procent, så har resultatet fået en højere reel værdi. Og på den måde har vi også fået et resultat, som svarer til det statslige resultat, mener Bodil Otto.
HK har cirka 45.000 medlemmer rundt om i kommunerne.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278