Ungdomshusbevægelsen vil se konkrete resultater af Rådhusets beslutning om et nyt ungdomshus. Den 3. april bliver Rådhuset belejret
Torsdag den 3. april samles tusinder af mennesker omkring Vesterbros Torv i København. Klokken 17 deler de sig op i fire grupper; en grøn, en rød, en gul og en turkis. Bevæbnet med skjolde og gasmasker bevæger de sig frem mod Københavns Rådhus, hvor Borgerrepræsentationen holder møde.
Aktionen er ikke et angreb, men en belejring, og aktivisternes udstyr er bygget til forsvar, ikke til angreb. Politikerne skal holdes på Rådhuset til de kan fremvise et resultat. BlokR vil være i gang.
- Vi har forhandlet med kommunen i et år nu uden at få et nyt hus. Nu er vi trætte af at vente, siger Thomas fra pressegruppen i BlokR til Arbejderen.
Belejringen af Rådhuset er den anden store civile ulydige masseaktion som ungdomshusbevægelsen bruger til at sætte fokus på deres krav. I oktober sidste år kom forhandlingerne med Borgerrepræsentationen i gang efter bevægelsens succes med en lignende aktion, G13, da politikerne 13. december besluttede at arbejde for et nyt hus.
Nogle konkrete bud på, hvor det skal være, kom dog ikke på bordet, før de unge offentliggjorde planer om at belejre Rådhuset, i første omgang den 21. februar. Belejringen blev indstillet for at give tid til borgerhøringer om et hus i Nordvest-kvarteret. Men da processen ikke har ført til noget, vil de unge nu spærre politikerne inde på Rådhuset, indtil de kan fremvise et resultat.
- Det sidste år har vist os, at vi kun bliver taget seriøst når vi møder op med flere tusinder, der er klar til at tage sagen i egen hånd. Aktionen er konfrontativ, men ikke voldelig. Det betyder, at vi ikke kaster med noget. Alt vores udstyr er bygget til forsvar. Hvis vi bliver skubbet, skubber vi igen, og så skal vi kunne beskytte os mod tåregas, siger Thomas.
Inde bag Rådhusets mure giver borgerrepræsentationsmedlem Frank Hedegaard (SF) de unge ret i, at resultatet af forhandlingerne har været pauvert.
- Men nu har vi jo taget beslutning om at der skal være et hus, og jeg er bange for, at belejringen vil få en negativ effekt på forhandlingerne om, hvor det så skal være, siger han til Arbejderen.
Rådhusets embedsmænd undersøger nu forskellige nye adresser til et nyt Ungdomshus, heraf to i Nordvest.
http://blokr.nu
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278