De mange ¤¤døde¤¤ job på den Arbejdsmarkedsportal, som regeringen har fået oprettet, er uden betydning, for portalen bruges næsten ikke, siger Venstres Jens Vibjerg
Der er ingen grund til at hidse sig op over, at sagsbehandlere på kommunernes jobcentre og i fagforeningernes a-kasser skal rode rundt mellem tusindvis af forældede jobordrer på Arbejdsmarkedsportalen, når de skal finde job til arbejdsløse, mener Venstres arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg.
- Det er alligevel ikke mere end et par procent af sagsbehandlerne, der bruger Arbejdsmarkedsportalen. Langt de fleste bruger Jobnet - og her er der lige nu omkring 18.000 ledige job, der er lige til at tage af, siger Jens Vibjerg til Arbejderen.
Hans udtalelser kommer som en kommentar til en undersøgelse foretaget af 3F`s a-kasse. Den viser, at under ét tusind ud af 15.000 jobordrer i Arbejdsmarkedsportalens jobregister, HAJ, har vist sig at være ubesatte, ordinære job.
Jobnet er ikke fyldt op med et tilsvarende antal 'døde' job, mener Jens Vibjerg. Ifølge Arbejderens oplysninger stammer alle ledige job på Jobnet fra Arbejdsmarkedsportalen. Her skal alle ledige job indberettes, og først efterfølgende bliver de lagt på Jobnet.
Arbejdsmarkedsportalen er regeringens it-flagskib i beskæftigelsesindsatsen, og lige nu er stat og kommuner i fællesskab ved at udvide portalen, så den bliver det fælles it-system for beskæftigelsesindsatsen overfor landets dagpengemodtagere, fremgår det af en meddelelse fra Kommunernes Landsforening, dateret 21. februar i år.
Resultatet af 3F`s undersøgelse kommer som en overraskelse for Knud Kristensen (C) formand for Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg.
- Det er ikke særligt opløftende. Det lyder voldsomt, og det skal vi have undersøgt nærmere, siger Knud Kristensen til Arbejderen.
- Vi skal have renset ud, så det er reelle job, der ligger på portalen, understreger Knud Kristensen, der straks vil tage sagen op med beskæftigelsesministeren.
Thomas Adelskov, arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne i Folketinget, mener, at 'det grænser til det tåbelige og meningsløse', at regeringen kræver, at de arbejdsløse skal søge fire job om ugen, når det viser sig, at der ikke er nogen reelle job.
Han hæfter sig desuden ved, at 3F-undersøgelsen også afslører, at arbejdsgiverne næsten ikke bruger Jobnets CV-register over de arbejdsløse, når de skal have besat job.
- Hvis arbejdsgiverne virkelig mangler de 66.000 par hænder, de snakker om, så burde de da søge de steder, hvor de arbejdsløse er forpligtede til at stille sig til rådighed. Det må være et helt naturligt krav, siger Thomas Adelskov til Arbejderen.
Det afviser Jens Vibjerg.
- Arbejdsgiverne skal have frihed til at bruge de redskaber, de finder for godt. Nogle kan lide moderen, og nogle kan lide datteren - og valget skal være frit, siger Jens Vibjerg, der dog ikke mener, at friheden til at vælge Jobnet til og fra også skal gælde de arbejdsløse.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278