FOA`s pædagoger undgår den konvertering af forskudttidstillæg og afspadsering til fast løn, der er en del af mæglingsforslaget for BUPL`s pædagoger
FOA-forligets sprængning af regeringen udstukne lønramme har ført til fornyet debat og kritik blandt BUPL`s medlemmer af det mæglingsforslag, der i øjeblikket er til afstemning i forbundet. Det kan måske få nogle BUPL`ere, der har stemt ja, til at ændre deres stemme til en nej-stemme.
Det er muligt for de BUPL-medlemmer, der har stemt via hjemmesiden, per sms eller trykknaptelefon. Ifølge BUPL`s hjemmeside kan de stemme flere gange helt frem til klokken 9 den 13. maj, hvor resultatet offentliggøres. Det er den sidst afgivne stemme, der tæller.
Ifølge BUPL`s formand Henning Pedersen har FOA-pædagogerne ikke fået mere ud af de tre ugers strejke end det, BUPL har fået.
- Vi har valgt at konvertere nogle timetillæg og afspadseringstimer samt lokal løn til fast løn, og har dermed fået tre løntrin mere. FOA har valgt at fastholde nogle tillæg for deres pædagoger, og de må så nøjes med to løntrin. Men det samlede resultat er det samme, siger Henning Pedersen til Arbejderen.
Det imødegås af Britt Petersen, formand for FOA-fagforeningen LFS, der blandt andet organiserer pædagoger og pædagogmedhjælpere på hovedstadens kommunalt ejede daginstitutioner.
Vi har fastholdt vores tillæg for skæve arbejdstider og bevarer den nuværende ordning, hvor 37 timer efter klokken 17 udløser tre timers afspadsering. Og det er lykkedes, uden at vi lønmæssigt stilles ringere end BUPL`s medlemmer. Faktisk stiger en nyuddannet LFS-pædagog godt 81 kroner mere om måneden end en BUPL-pædagog, siger Britt Petersen til Arbejderen.
Henning Truelsegaard, formand for BUPL Århus, oplyser, at netop afskaffelsen af timetillægget for at arbejde efter klokken 17 og af afspadseringsordningen er væsentlige grunde til, at han anbefaler et nej til mæglingsforslaget.
- Og så det, at vi ikke har fået brudt rammen på de 12,8 procent. Det har FOA jo. Men hvad FOA har fået igennem for deres pædagoger i hovedstaden, vil jeg ikke forholde mig til, det synes jeg sådan set er uinteressant, siger Henning Truelsegaard.
- Men jeg er sikker på, at hvis vi havde sagt nej til mæglingsforslaget og var gået i samlet konflikt med FOA, kunne vi tilsammen havde opnået et bedre resultat på området. Også bedre end FOA`s.
Stemmer BUPL`s medlemmer nej til mæglingsforslaget, vil pædagogerne være i konflikt fra den 18. maj.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278