07 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Strejkende presser politikere

Strejkende presser politikere

Torsdag, 12. juni, 2008, 00:00:00

Den dårlige håndtering af strejken kommer til at få konsekvenser for de ansvarlige politikere, når der skal sættes kryds næste gang, vurderer strejkende

Det er en falliterklæring, hvis politikerne i dag går på sommerferie uden at have løst den to måneder lange lønkonflikt, mener pædagoger og medlemmer af Sundhedskartellet. Og med en løsning menes ikke et indgreb, men sikring af penge til at opfylde lønkravene.
I går dannede de strejkende en ligelønsring rundt om Christiansborg.
- Vi er her for at lægge et pres på politikerne, lyder det enstemmigt fra pædagog Michael Sørensen og sygeplejerske Lotte Sehested, som Arbejderen møder foran Folketinget. De udgør hver et led i ligelønskæden, der er så lang, at den når hele vejen rundt om Christiansborg på trods af et politiforbud mod at spærre indgangene.
Sundhedskartellet og BUPL har været massivt til stede foran Folketinget i denne sidste uge af folketingsåret. De kræver, at politikerne skrider ind og løser konflikten, inden de går på sommerferie i dag. Regeringen har sat rammen for, hvad kommunerne og regionerne har at forhandle med. Derfor er det regeringens ansvar, at forhandlingerne er gået i stå, mener de.
- Der har på intet tidspunkt været tale om reelle forhandlinger. Regeringen må åbne for kassen, hvis der skal ske noget, mener Michael Sørensen, der er pædagog i fritids- og juniorklubben Fortet på Frederiksberg.
Folketinget skal ikke blot afsætte penge til løn men også til en ligelønskommission:
- De ved, hvad det handler om. De kunne gøre det på fem minutter, hvis de ville, fastslår Lotte Sehested, der til dagligt arbejder som diabeteskonsulent i Gladsaxe Kommune.
- De bliver nødt til at vise vilje til at redde det offentlige system, i stedet for det de har gang i nu med en neoliberal nedbrydning af det offentlige, tilføjer hun.
Lotte Sehested mener ikke, at politikerne har håndteret konflikten med seriøsitet og kalder det foruroligende, at politikerne ikke har mere ansvarsfølelse. Kritikken gælder ikke kun regeringen.
- Oppositionen har heller ikke foretaget sig noget, det er hele Folketinget, der har spillet fallit, mener Michael Sørensen.
Derfor kommer det til at have konsekvenser for politikerne, at de har håndteret konflikten så dårligt. Strejken har fortsat stor opbakning i befolkningen, og det kommer til at kunne mærkes, næste gang, der skal sættes et kryds, mener Michael Sørensen og Lotte Sehested.
I dag vil de strejkende stå ved alle indgange til Folketinget fra morgenstunden af og ønske politikerne en god ferie og et godt helbred.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. jun. 2008 - 00:00   03. sep. 2012 - 18:39

Indland