På tirsdag får Mustafa Ahmed svar på, om han kan blive i Danmark med sine kone og sine to børn. Yderligere to irakere får en ny chance ved byretten
En af de tolv udvisningsdømte irakere fik torsdag prøvet sin sag ved byretten. Der er sket væsentlige ændringer i hans personlige forhold, siden dommen blev afsagt, mener hans advokat. Om det rykker på beslutningen, vides først på tirsdag.
I Danmark har Mustafa Ahmed to børn på henholdvis seks og ét år med sin kone, der måske er gravid med deres tredje barn. I Irak har han ingen nær familie. Det skal der ifølge udlændingeloven tages højde for, og det gjorde retten også, da de dømte Mustafa Ahmet for et par år siden, men da var situationen en anden.
- Dengang boede hans forældre i Irak, men de har nu fået opholdstilladelse i Canada. Han havde også kun et barn dengang, oplyser Said Parvin fra Asylret til Arbejderen.
Asylret hjælper og støtter udviste udlændinge og informerer om deres situation. Said Parvin var med inde i retssalen, mens flere hundrede asylaktivister larmede udenfor, så det kunne høres helt ind i salen. Demonstrationen var arrangeret af Stop Udvisningerne, der ville råbe så højt, at den udvisningsdømte kunne høre, at han ikke var alene og ville sætte fokus på, at Danmark udsender mennesker til en uvis skæbne, der kan koste dem livet.
Stop Udvisningerne demonstrerer igen, når Københavns Byret afsiger dom i sagen. Det sker på tirsdag klokken et, oplyser Mustafa Ahmeds advokat Gunnar Homann. Han har fået genoptaget yderligere to sager om udvisningsdømte irakere, men kender endnu ikke datoen for deres retssager.
Otte irakere der har afsonet en fængselsdom er indtil videre udvist, af dem sidder minimum én fængslet i Irak på nuværende tidspunkt. Alla Mehdi Almosawi blev omgående fængslet, da han landede i Bagdad lufthavn den anden juni, fordi han ikke havde identitetspapirer.
Amnesty opfordrer internationalt til at sende en appel til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech om øjeblikkeligt at stoppe alle tvangsudsendelser til Irak. Generalsekretær Lars Normann Jørgensen har allerede sendt hende Amnestys seneste rapport om situationen i Irak, der melder om øget vold og mangel på mad og vand. 2000 mennesker, hovedsageligt civile, er blevet slået ihjel alene i løbet af marts og april.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278