Aftale om behandlingspukkel forpligter regionerne til at sikre privathospitalerne mindst samme indtægt som sidste år
Danske Regioner bliver efter sommerferien forpligtet til at købe behandlinger på privathospitalerne i et omfang, der som minimum svarer til gennemsnittet af de privates omsætning sidste år.
Det stod klart, da sundhedsministeren, regionerne og privathospitalernes brancheforening sidste torsdag præsenterede deres aftale om afvikling af de 400.000 behandlinger, der har hobet sig op under den offentlige overenskomststrejke.
- Jeg ser gode perspektiver i, at vi i denne situation aktivt bruger den private kapacitet som en del af det samlede sundhedsvæsen, siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).
Med aftalen bliver der oprettet samarbejdsudvalg i hver af de fem regioner, som skal lave fælles retningslinier for, hvordan patienterne prioriteres. Både de offentlige og de private sygehuse skal hver måned levere en oversigt over, hvor mange behandlinger de kan tage, så al overskudskapacitet kan udnyttes regionerne imellem.
- Det er vigtigt, at vi udnytter al den kapacitet, vi har til rådighed, både i det offentlige og det private, forklarer formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S).
Aftalen er en udløber af regeringens budgetaftale med Danske Regioner, som fastslog at det frie sygehusvalg skulle suspenderes i et år for at bane vejen for det, sundhedsministeren kaldte 'en ny æra' for privathospitalerne.
Men da det frie sygehusvalg er besluttet i Folketinget, indrømmede ministeren på et samråd i Sundhedsudvalget i sidste uge, at regeringen ikke kan ophæve det uden om Folketinget. Derfor træder aftalen først i kraft efter sommerferien, når Folketinget forventes at godtage den, oplyser sundhedsordfører for SF, Jonas Dahl, til Arbejderen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278