Byggefagenes Samvirke er med på den fælles europæiske aktionsdag for faglige rettigheder og krisebekæmpelse
af Hans Brinkmann
Byggefagenes Samvirke i København besluttede på sit årsmøde at følge Fagligt Ansvars opfordring til at gøre den 15. maj til aktionsdag.
- Vi håber, at mange fagforeninger vil tage idéen op, så vi får en dag med landsdækkende aktiviteter. Det kunne blive en passende start på den nuværende regerings afgang fra ministerierne, hvis fagforeningerne landet over sendte fanerne til København. Det er oplagt at bruge dagen til at markere, at vi nu har en opposition, som er blevet meget bedre til at præsentere alternativer til regeringens politik, siger formanden for Byggefagenes Samvirke i København, Anders Olesen.
Han peger på tre temaer for aktionsdagen:
- Krisebekæmpelse, med fokus på velfærd og offentlige investeringer. Uddannelse, hvor de uddannelsessøgende kan få lejlighed til at vise, hvordan de ønsker fremtidens uddannelser. Lige nu er der mange på de tekniske uddannelser, som må stoppe, fordi de ikke kan få praktikpladser, siger Anders Olesen.
Det tredje tema handler om de sociale og faglige rettigheder, og kravet om at de faglige rettigheder skal vægtes højere end markedskræfterne i EU.
Det er den Europæiske Faglige Sammenslutning (EFS), som har besluttet at gøre 15. maj til en fælles europæisk aktionsdag for faglige rettigheder og krisebekæmpelse.
Byggefagenes Samvirke vil bruge aktionsdagen til at synliggøre behovet for renovering af de offentlige bygninger.
- Vi vil forsøge at lave aktiviteter, som kombinerer kampen mod arbejdsløshed med klimaspørgsmålet. Vi vil påpege de åbenlyse behov, der er, for at få renoveret den offentlige bygningsmasse. Københavns Kommune har fremlagt en klimaplan, som der er masser af arbejde i. Fremtidens offentlige renovering skal være CO2-neutral, siger Anders Olesen.
- Men for at komme i gang skal vi have en finansiering og en pakke, som er skruet sammen, så pengene faktisk går til de helt nødvendige opgaver som renovering af daginstitutioner og skoler, siger han.
Artiklen er hentet fra Fagligt Ansvars hjemmeside.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278