26 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

DI: Udskyd reform af jobcentre

DI: Udskyd reform af jobcentre

Onsdag, 25. marts, 2009, 00:00:00

Kommunerne løser beskæftigelsesindsatsen dårligt, viser en evaluering af pilotprojekt i 14 kommunale jobcentre. Arbejdsgiverne vil have udskudt jobcenterreform

Kommunerne løser beskæftigelsesindsatsen dårligt.
Det mener arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri (DI), der vil have udskudt den omfattende reform, som fra 1. august overlader det samlede ansvar for beskæftigelsesindsatsen til kommunerne.
- Vi tror ikke på, at kommunerne kan løfte opgaven i en situation, hvor arbejdsløsheden stiger, som den gør i øjeblikket, siger Thomas Qvortrup Christensen, chefkonsulent i DI`s afdeling for arbejdsmarkedspolitik, til Arbejderen.
DI har evalueret indsatsen i 14 kommunale jobcentre. De har siden starten af 2007, som led i et pilotprojekt, haft det fulde ansvar for beskæftigelsesindsatsen. Undersøgelsen viser, at kommunerne i gennemsnit kun i 74 procent af tilfældene gennemførte første samtale til tiden med arbejdsløse på kontanthjælp. Til sammenligning holdt de statslige jobcentre sig inden for lovens grænser i 94 procent af tilfældene.
- Det er bekymrende, at borgere og virksomheder ikke kan være sikre på, hvilken service de får i det lokale jobcenter. Ikke mindst i denne tid, hvor ledigheden stiger voldsomt, er det nødvendigt med én samlet national beskæftigelsespolitik i stedet for 91 forskellige, siger arbejdsmarkedspolitisk chef Mette Rose Skaksen, DI.
Arbejdsgiverne i DI står ikke alene.
Regeringen modtog i mandags et brev fra Dansk Arbejdsgiverforening, SALA og Ledernes Hovedorganisation med opfordring til at trække lovforslaget om den enstrengede jobindsats tilbage og udskyde beslutningen til bedre tider.
De peger på, at al erfaring viser, at 'enhver administrativ reform i en længere periode giver et markant fald i effektiviteten'.
3F støtter arbejdsgivernes forslag om at udskyde jobcenterreformen.
Arbejderen har tidligere fået oplyst, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremsætter lovforslaget den 31. marts. Det har ikke været muligt at få en melding fra ministeriet om, hvorvidt arbejdsgivernes opfordring giver anledning til at udskyde processen.
Formanden for Kommunernes Landsforenings arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Erik Nielsen (S), mener sagtens, at kommunerne kan håndtere udfordringen.
- Vi er allerede i fuld gang med forberedelserne, og de fleste steder kommer de ledige hen til det samme sted, hvor de statslige medarbejdere nu blot har fået en kommunal kasket på, siger Erik Nielsen ifølge Newspaq.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. mar. 2009 - 00:00   03. sep. 2012 - 13:31

Indland