LO ønsker bedre forhold på erhvervsskolerne. En kampagne skal være med til at sætte fokus på problemerne og hjælpe de unge til at gennemføre en uddannelse
Det er nødvendigt at sætte massivt ind for at støtte de unge og hjælpe dem til at gennemføre en uddannelse, mener LO.
I fredags lancerede landsorganisationen en kampagne for bedre forhold på erhvervsskolerne. Baggrunden er det alt for store frafald på erhvervsuddannelserne og manglen på praktikpladser.
- Vi må ikke lade de unge i stikken. Når virksomhederne ikke tilbyder de nødvendige praktikpladser, må vi finde andre løsninger, lyder det fra LO-sekretær Ejner K. Holst.
LO peger på en udvidelse af skolepraktikken. Der skal også laves forsøg med praktikcentre, og så skal der satses på at styrke skolernes opsøgende arbejde i forhold til virksomhederne.
Forbundet Træ, Industri og Byg (TIB) er blandt de LO forbund, der støtter kampagnen og håber, den kan være med til at råbe politikerne på Christiansborg op.
Skal regeringens målsætning om, at 95 procent af alle unge skal have en uddannelse og at Danmark skal have 'verdens bedste uddannelser' opfyldes, kræver det nemlig mange flere penge til erhvervsskolerne, mener Claus Jørgensen, næstformand i TIB.
- Erhvervsskolerne bruger for meget tid på at skrabe penge ind til driften. Pædagogik og udvikling af uddannelserne drukner i bogholderi, fordi bevillingerne er små og svinger år for år, siger han til Fagbladet TIB
Når erhvervsskolernes økonomi er usikker, skyldes det især at store dele af økonomien hviler på kortvarige bevillinger fra staten. De seneste to år har Globaliseringspuljen været skolernes redning, men den bortfalder med udgangen af 2009.
- Vi synes i fagbevægelsen, at regeringen skulle sørge for at erhvervsskolerne fik et løft, som vil kunne mærkes over lang tid. Sporene af mange års besparelser, forsvinder ikke med en pose penge hist og pist, siger Claus Jørgensen.
Umiddelbart er der ikke udsigt til, at regeringen sætter flere penge af til ungdomsuddannelserne. Et møde fredag mellem arbejdsmarkedets parter og Bertel Haarder endte med en beslutning om ugentlige møder for at følge op på praktikpladsmanglen.
For at holde gryden i kog gennemfører Danske Erhvervsskoler i dag en høring på Christiansborg om praktikpladssituationen.
Læs mere på www.allerammes.dk
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278