De private firmaer, der har direkte indflydelse i Københavns Universitets øverste myndighed, har delte meninger om de unge besættere
Patenter og profit på viden er i disse dage smidt på porten af de unge besættere, som har befriet Københavns Universitet for markedskræfterne. To af de firmaer - medicinalvirksomheden Lifecycle Pharma A/S og Haldor Topsøe A/S - som sidder i Københavns Universitets bestyrelse har vidt forskellige holdninger til de unge.
- Det glæder mig, at de studerende er engagerede. Det er et sundt tegn for et universitet. Men jeg har ingen kommentarer til de unges krav om at få demokratiet tilbage og profitten og virksomhederne ud, som du udtrykker det, siger Claus Bræstrup.
Han er bestyrelsesformand for medicinalvirksomheden Lifecycle Pharma A/S og blandt de i alt seks eksterne medlemmer i bestyrelsen på Københavns Universitet.
De studerende har besat Københavns Universitets centraladministration, som led i en international protest mod den omsiggribende markedsgørelse af uddannelserne. De opfatter blandt andet de eksterne universitetsbestyrelser, som en del af denne markedsgørelse.
Der er ingen glæde at spore over de studerendes engagement hos direktøren for Haldor Topsøe A/S, der også sidder i Københavns Universitets bestyrelse:
- Erhvervslivet repræsenterer jo ikke nogen som helst interesser i bestyrelsen. De sidder der for at handle til kongerigets bedste. Men det er da klart, at det findes der delte meninger om. Jeg vil ikke tro, at de aktionerende studerende dækker en særlig stor procentdel af de studerende. Det er trist, at de har valgt en ikke-demokratisk kampform til at gøre opmærksom på deres frustrationer, siger Henrik Topsøe til Arbejderen.
Rektor på Københavns Universitet Ralf Hemmingsen ønsker ikke at kommentere de unges besættelse. Det kan virke som 'en rød klud' på de aktionerende, oplyser universitetets kommunikationschef, Jasper Steen Winkel, til Arbejderen.
I stedet henviser han til en blog på universitetets hjemmeside, hvor rektoreren har skrevet en kommentar:
'Jeg kan ikke være enig i, at samarbejde med erhvervslivet er af det onde. Det er med til at kvalificere både vores uddannelser og deres arbejde, at vi har en dialog med det samfund, som omgiver os. Og det er erhvervslivet en del af', skriver Ralf Hemmingsen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278