20 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

BMS-kranførere ser rødt

BMS-kranførere ser rødt

Lørdag, 20. februar, 2010, 00:00:00

Kranførerne ved BMS har nedlagt arbejdet. De vil ikke acceptere firmaets krav om, at de skal gå otte procent ned i løn

Et krav fra arbejdsgiveren om at gå otte procent ned i løn er mere end kranførerne ved BMS vil finde sig i.
I går morges besluttede de cirka 180 kranførere derfor at fortsætte den strejke, de indledte torsdag.
Uoverensstemmelserne er opstået i forbindelse med forhandlinger om nye lokalaftaler. Her har BMS blandt andet foreslået at ændre på tillæg ved overarbejde og weekendarbejde. Ifølge tillidsfolkene vil det betyde en lønreduktion fra 10.000 til 90.000 kroner om året, eller gennemsnitligt 45.000 kroner.
- Det finder vi uacceptabelt. Vi stiller op til overarbejde uden forvarsel, og arbejder ofte under besværlige forhold, siger Ove Roug på vegne af de 3F ansatte ved kranfirmaet.
De strejkende erkender, at byggebranchen har vanskelige vilkår, men mener, at firmaet udnytter krisen til at sætte dem ned i løn. Kranførerne har selv foreslået en nulløsning eller 'måske oven i købet en mindre lønnedgang', skriver de i en fælles udtalelse.
BMS har indtil nytår været medlem af Dansk Byggeri, men er nu meldt ind i DI. Det betyder, at de ansatte i forbindelse med overenskomstens normale udløb 1. marts skifter til den største transportoverenskomst, den såkaldte ATL-overenskomst.
I samme forbindelse er lokalaftalen opsagt, hvorefter man har haft tilpasningsforhandlinger. Her har parterne ikke kunnet blive enige.
- Vores påstand er, at man kun har skiftet organisation for at lave løntryk, siger tillidsfolkene.
Direktør Finn Vandborg, BMS, vil ikke kommentere påstanden om lønnedgang på otte procent.
- Men jeg kan bekræfte, at vi er midt i en forhandling, hvor vi har et forhold, som vi skal have afklaret i vores respektive organisationer. Det sker forhåbentlig fredag, og så mødes vi igen til forhandling med medarbejdernes repræsentanter på mandag, siger han til Nyhedsbrevet 3F.
De ansatte kræver, at ledelsen fjerner sit udspil om massiv lønnedgang, og at udgangspunktet for fortsatte forhandlinger er en nulløsning i et år.
De strejkende mødes igen mandag morgen for at tage stilling til situationen. Mandag har parterne også aftalt nye forhandlinger.


BMS er Danmarks største kran- og liftvirksomhed.
BMS kører godt halvdelen af de mobile kraner, som bruges på byggepladser over hele landet.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. feb. 2010 - 00:00   03. sep. 2012 - 12:49

Indland