Landets største hospital skal fremover klare sig med 104 par hænder mindre. DSR raser over politikerne efter, at massefyringerne i går ramte Rigshospitalet
- Det er første gang siden 50`erne eller 60`erne, at vi oplever, der bliver fyret jordemødre! Det er helt urimeligt over for de fødende og os ansatte, som i forvejen løber som vanvittige.
Sådan lyder den chokerede reaktion fra jordemoder Ditte Herskind, efter at Rigshospitalet i går startede fyringen af 104 ansatte, heraf flere af Ditte Herskinds kolleger fra fødeafdelingen.
Med prikkerunden, som fortsætter i dag, er Rigshospitalet det femte af Region Hovedstadens hospitaler, der må sige farvel til en stor gruppe ansatte som følge af store underskud på budgetterne.
Omkring en tredjedel af de fyrede er fra FOA`s faggrupper som social- og sundhedsassistenter og portører, mens en tredjedel er sygeplejersker. Fyringerne sender Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen, helt op i det røde felt.
- De medarbejdere, der bliver afskediget, har arbejdet benhårdt med at få ventelisterne ned. Aldrig før er så mange patienter blevet behandlet, og derfor er det fuldstændig håbløst, at man vælger at give personalet en fyreseddel, siger hun.
For Rigshospitalet betyder budgetunderskuddet, at der skal spares 94 millioner kroner alene i år.
- Jeg opfordrer de ansvarlige politikere til at kigge indad og vurdere, om det virkelig er sådan, man vil drive det offentlige sundhedsvæsen. Jeg synes, det er respektløst over for både medarbejdere og patienter, erklærer Grete Christensen.
Den sidste tredjedel af de fyrede kommer fra forskellige faggrupper som læger, lægesekretærer og altså jordemødre.
Tirsdag aften valgte Ditte Herskind at forsøge at skubbe nervøsiteten for morgendagens fyringer væk ved at demonstrere mod regeringens sundhedspolitik foran Christiansborg sammen med andre ansatte på regionens hospitaler.
Under demonstrationen sad den nye sundhedsminister, Bertel Haarder, til møde på Christiansborg. Men han lagde ikke mærke til jordemødrene og deres papstorke, fortæller sundhedsordfører Birgitte Josefsen fra Venstre, som var med til mødet, til Arbejderen.
- Vi kunne hverken se eller høre noget, siger Birgitte Josefsen, som heller ikke har haft tid til at se på fagforeningernes forslag til redningsplan for de offentlige sygehuse.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278