Regeringen vil ikke høre på tortureksperternes klager over den nye udlændingelov. Torturcenter kræver nu en høring om de juridiske konsekvenser af loven
Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT) er talerør for de mennesker, som bliver ramt allerhårdest af regeringens og Dansk Folkeparti seneste forslag til stramninger af udlændingeloven. Alligevel får RCT ikke mulighed for at give et høringssvar før Folketinget skal behandle forslaget.
- Jeg er dybt forundret over, at vi ikke har modtaget lovforslaget. Især i betragtning af, at vi offentligt kritiserede de nye tiltag, så snart de blev kendt. Det ville være naturligt og fremmende for den politiske behandling, hvis man havde sendt lovforslagene i høring hos os, siger koordinator hos Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT), Tue Magnussen, til Arbejderen.
RCT kritiserer stramningerne for at ramme især torturofre, fordi der stilles krav om at udlændinge skal samle 100 point via arbejde, sprogkurser og fuldtidsarbejde for at opnå permanent opholdstilladelse. Det rammer især torturofre, der ofte har svært ved at koncentrere sig, har fleksjob eller er på kontanthjælp, lyder advarslen fra RCT som Integrationsministeriet ikke ønsker at høre.
Tue Magnussen klagede før påske til ministeriet. Han kræver, at RCT bliver hørt. Hvis han får tilsendt de i alt 150 sider (som de nye lovforslag fylder, red.) i dag, har han bare to dage til at læse de mange sider og skrive et høringssvar indenfor fristen den 8. april.
- Det er meget kort tid til at forholde sig til et så vigtigt lovforslag. Det handler jo om menneskeskæbner. Derfor vil det være godt, hvis Folketingets integrationsudvalg tog initiativ til en høring med inddragelse af eksperter før lovforslagene vedtages, siger Tue Magnussen.
Dansk Flygtningehjælp var blandt de organisationer, som fik lovforslagene i høring - og fik 13 dage til at komme med et høringssvar.
- Materialet er på 150 sider, og vi har ingen mulighed for at arbejde det seriøst igennem. Det udhuler fuldstændig værdien af høringssvar, siger generalsekretær i Dansk Flygningehjælp, Andreas Kamm.
Også Institut for Menneskerettigheder kritiserer den korte høringsfrist.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278