08 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Patienter skal hurtigere ud

Patienter skal hurtigere ud

Fredag, 25. juni, 2010, 10:41:37

Det er fint, at patienterne skal være indlagt i kortere tid, men der er ikke afsat de nødvendige penge til efterbehandlingen i kommunerne, siger formand for sygeplejesker.

Patienter skal hurtigere ud
Bille
Dansk Sygeplejeråd frygter, at især de ældre medicinske patienter bliver taberne, når indlæggelsestiden skal sættes yderligere ned. Her fra Gentofte Hospital.

Syge skal være indlagt i kortere tid på hospitalerne og flere skal behandles ambulant og sendes hjem umiddelbart efter behandlingen.

Det er målsætningen i den økonomiaftale, som regionerne indgik med regeringen tidligere på måneden. Dermed lægges op til at sætte yderligere fart over den udvikling, som er foregået i løbet af de seneste år.

Formanden for Dansk Sygepleråd, Grete Christensen, er helt enig i målsætningen, men understreger, at det kræver, at kommunerne får de nødvendige ressourcer til at kunne opfølge den behandling, som er startet på hospitalet. Men kommunerne får ikke en krone ekstra til den opgave i. Det fremgår af aftalen mellem kommunerne og regeringen.

– Resultatet er, at der ikke er ressourcer i kommunern, når patienten udskrives fra hospitalerne til videre sygepleje og behandling i kommunerne. Konsekvenserne er flere genindlæggelser og forringet livskvalitet hos patientern. Det bliver i sidste ende en rigtig dyr aftale både menneskeligt og samfundsøkonomisk, siger Grete Christensen.

Det fremgår ellers også af aftalen mellem regionerne og regeringen, at antallet af såkaldt uhensigtsmæssige genindlæggelser skal bringes ned.

Grete Christensen bekymrer sig især for konsekvenserne i forhold til de medicinske og psykiatriske patienter.

 

Ingen kommentarer
Hverken formand eller næstformand i Danske Regioner vil kommentere problemet med de manglende penge til sundhedsområdet i kommuneaftalen.

– Det har jeg ingen kommentar til. Det ville være upassende, hvis jeg blandede mig i kommunernes aftaleforhold. DSR-formandens kritik er jo bare hendes vurdering, siger Carl Holst, næstformand i Danske Regioner, til Arbejderen.

Formand Bent Hansen henviser til, at en del patienter, for eksempel med knoglebrud, godt kan udskrives tidligere, uden at det giver kommunale merudgifter.

– Men ellers kan jeg ikke vurdere, om det vil give problemer i kommunerne. Jeg vil slet ikke forholde mig til den kommunale aftale, siger han til Arbejderen.

 

Ingen penge med
I Kommunernes Landsforening (KL) er der utilfredshed med at blive pålagt en ekstra opgave uden, at der følger ekstra penge med.

Problemstillingen er blevet diskuteret i KL’s Social- og Sundhedsudvalg, oplyser Thomas Krog fra SF, som er medlem af udvalget.

– Vi tager klart afstand til, at der kommer flere opgaver til kommunerne uden, at der følger økonomi med til at løse dem, siger han til Arbejderen.

– Der er tydeligt problemer med at løfte de her opgaver i kommunerne. Kommer der flere sundhedsopgaver, vil det enten betyde dårligere behandling af de her patienter eller nedskæringer overfor andre grupper, konstaterer Thomas Krog.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


25. jun. 2010 - 10:41   03. sep. 2012 - 12:41

Indland