Ytringsfriheden gælder også Roj TV, siger FN-forbundet, der kritiserer justitsministerens terrorsigtelse mod den kurdiske tv-station.
![](http://old2010.arbejderen.dk/sites/arbejderen.dk/files/imagecache/aef_image_story_image_example/imagecache/aef_image_original_format/roj2.png)
Justitsministerens terrorsigtelse af den kurdiske tv-station Roj TV vækker undren hos FN-forbundet.
– Vi lægger meget vægt på ytringsfriheden i Danmark. Retten til ytringsfriheden må være hele udgangspunktet for en sag som denne. Roj TV må have de samme betingelser som alle andre medier i Danmark. Ytringsfriheden gælder altså også for Roj TV, hvis de i øvrigt overholder dansk lovgivning, siger landsformand for FN-forbundet, Jørgen Estrup til Arbejderen.
Justitsminister Lars Barfoed besluttede tirsdag at rejse tiltale efter terrorloven mod den kurdiske tv-station Roj TV. Tv-stationen fungerer ifølge justitsministeren som talerør for det kurdiske arbejderparti, PKK, der er opført på USA’s og EU’s terrorlister.
Straks efter terrortiltalen ransagede politiet Roj TV’s lokaler på H. C. Andersens Boulevard iKøbenhavn.
Her beslaglagde politiet fem computere, tv-direktørens mobiltelefon og cirka ti mapper med papirer. Men tv-stationen er stadig i stand til at sende programmer – og har ikke fået inddraget sendetilladelsen, oplyser Roj TVtil Arbejderen.
Tv-stationen venter nu spændt på at se det konkrete i den alvorlige anklage imod dem. Tidligere har anklager mod Roj TV vist sig at bygge på forkerte oversættelser af stationens indslag.
Jørgen Estrup understreger, at det alene er de danske myndigheder, som skal håndhæve ytringsfriheden i Danmark:
– Uanset om et andet land ikke bryder sig om den pågældende virksomhed. Tyrkiet har længe ønsket tv-stationen lukket. Men Danmark skal ikke tage stilling til en lukning af en tv-station på baggrund af en politisk konflikt mellem Tyrkiet og kurderne, uddyber Jørgen Estrup.
FN-forbundet støtter – sammen med bl.a. Helsinki Komitéen – op op om »Støttekomitéen for ytringsfrihed«, der arbejder for at sætte fokus på ytringsfrihedens vilkår i Tyrkiet.
Jørgen Estrup understreger, at PKK kun er opført på EU’s og USA’s terrorlister – men ikke på FN’s liste.
– Det er en kendt sag, at der er forskel på EU’s og USA’s terrorlister – og på FN’s terrorliste. Der er forskel på, hvordan man opfatter PKK. Hvis grænsen mellem terrorisme og frihedskamp overtrædes kan man let komme til at krænke frihedsrettighederne, siger Jørgen Estrup.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278