10 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

K: Ingen grænse for fattigdom

K: Ingen grænse for fattigdom

Torsdag, 04. november, 2010, 10:40:53

De Konservatives Vivi Kier vil ikke bruge eksperternes forslag til en fattigdomsgrænse.

K: Ingen grænse for fattigdom

Er du fattig, hvis du har under 200 kroner om dagen til mad, tøj og husleje?

Det vil regeringen ikke have, at der findes et klart  svar på. Selvom en række fattigdomseksperter og organisationer i mandags forærede regeringen et fikst og færdigt forslag til, hvordan en dansk fattigdomsgrænse kan se ud, får udregningerne lov til at blive liggende i mailbakken, fortæller De Konservatives socialordfører, Vivi Kier, til Arbejderen.

– Det er dejligt at organisationerne blander sig i debatten om fattigdom, selvom jeg ikke har læst deres forslag endnu. Men det ændrer ikke på min holdning om, at en fattigdomsgrænse ikke er det der skal til, for at løse problemerne, siger hun.

Som Arbejderen skrev tirsdag, blev forslaget om en fattigdomsgrænse fremlagt samtidig med starten på den danske fattigdomsuge i anledning af EU’s fattigdomsår.

Organisationerne foreslår at man definerer relativt fattige som danskere, der har under 50 procent af medianindkomsten til rådighed.

Det svarer i Danmark til en indkomst efter skat på under 76.000 kroner om året eller 211 kroner om dagen til alle udgifter inklusiv husleje.

Derudover mener organisationerne, der blandt andet tæller CASA, Red Barnet, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Dansk Socialrådgiverforening, LO og regeringens eget Råd for Socialt Udsatte, at der skal laves en minimumsstandard for, hvad det koster at leve et anstændigt liv i Danmark.

Vivi Kier er ikke meget for, at gøre fattigdom til et spørgsmål om kroner og øre.

– Der findes også børn der vokser op i familier med en god indkomst, men stadig er fattige, hvis de eksempelvis kommer fra et misbrugshjem. Desuden har mange fattige måske en god nok indkomst, men svært ved at styre deres økonomi, siger hun, og henviser til TV3-programmet »luksusfælden«.

Men der er nok en grund til at regeringen ikke vil have tal på den økonomiske fattigdom, påpeger tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, i sin klumme i dagens udgave af Arbejderen.

Her peger han på, at regeringen selv er med til at skabe den voksende fattigdom gennem de nedsatte sociale ydelser og den skæve skattefordeling.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. nov. 2010 - 10:40   03. sep. 2012 - 12:42

Indland