03 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Patienter rammes hårdt

Patienter rammes hårdt

Tirsdag, 11. januar, 2011, 10:57:43

Spareplan fra Region Midtjylland« lægger op til en markant omstilling fra indlæggelser til ambulant behandling. Konsekvensen er omfattende fyringer.

Planen indeholder blandt andet mål om reduktion af sengepladser på 20 procent. Omstillingen til øget ambulant behandling i stedet bliver et af de områder, patienterne især vil mærke. Else Kayser, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland.

Omfattende fyringer af sundhedspersonale og dårligere kvalitet for patienterne.

Det bliver konsekvenserne af udspillet til besparelser på omkring 500 millioner kroner i Region Midtjylland, mener Else Kayser, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland.

– Regionen har meldt ud, at man ikke kommer til at gå kompromis med kvaliteten, men hvordan skal det indfries, når 1200-1600 stillinger vil blive nedlagt? Hvad er det for et arbejde, der bliver udført i dag, som ikke fremover skal komme patienterne til gode, spørger kredsformand Else Kayser.

Planen »Omstilling til fremtidens sundhedsvæsen i Region Midtjylland« lægger op til en markant omstilling fra indlæggelser til ambulant behandling. Samtidig samles specialer færre steder. Det betyder blandt andet, at sygehuset i Brædstrup lukkes, fødeafdeling og intensivafdeling på Silkeborg Sygehus lukkes, og i Randers lukkes børneafdelingen og aktiviteterne flyttes til Skejby Sygehus. I Grenaa bliver akutklinikken omdannet til sundhedshus, og i Århus mister Universitetshospitalet 40 medicinske senge.

– Planen indeholder blandt andet mål om reduktion af sengepladser på 20 procent. Omstillingen til øget ambulant behandling i stedet bliver et af de områder, patienterne især vil mærke, siger Else Kayser og fortsætter:

– På akutområdet vil planen medføre forringet service til borgerne, fordi der bliver tale om færre læger og sygeplejersker i akutbilerne. Når man samtidig nedlægger antallet af senge, skal akutberedskabet tværtimod forbedres. Vores bekymring går især på, om befolkningen i den vestlige del af regionen sikres det fornødne akutte beredskab.

Else Kayser opfordrer til, at konsekvenserne af besparelserne kommer i fokus i den kommende debat.

– Vi mener, hospitalsledelserne nu må udarbejde beskrivelser af konsekvenserne af de kommende besparelser: hvordan vil de ramme? Politikerne skal have bøjet i neon, hvordan besparelserne vil påvirke kvaliteten af de sundhedstilbud, regionen tilbyder borgerne, siger sygeplejerskernes formand.

Sparekataloget er nu sendt i høring frem til den 17. januar. Den 23. februar tager regionsrådet stilling til spareplanen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. jan. 2011 - 10:57   03. sep. 2012 - 12:42

Indland