En direktør, der støtter Cepos, kan trække op til 14.500 kroner fra i skat, mens en arbejder kun kan trække op til 3000 kroner fra for sit kontingent til fagforeningen.
Meld dig ud af fagforeningen og støt Cepos i stedet. Så kan du trække 11.500 kroner mere fra i skat!
Sådan kunne slagtilbuddet fra staten lyde til danskerne.
Støtte til den liberale tænketank giver nemlig næsten fem gange så højt fradrag som man kan få for sit fagforeningskontingent.
– Vi er glade for at vores sponsorer har mulighed for at trække deres støtte fra i skat., fordi vi er anerkendt som en almennyttig forening i kraft af den forskning, vi bedriver. Støtten betyder, at vi kan betale for vores udgivelser, husleje og løn, siger Cepos direktør, Martin Ågerup, til Arbejderen.
Det skæve skattefradrag skyldes, at Cepos er godkendt som almennyttig forening. Det betyder, at en direktør, der støtter den liberale tænketank, kan trække op til 14.500 kroner fra i skat af støtten.
Samtidig har regeringens genopretningspakke sat fradraget på kontingentet til fagforeningerne ned. Hvor medlemmer tidligere kunne trække hele kontingentet fra i skat, kan man nu kun trække op til 3000 kroner fra for sit medlemskontingent.
– Det er absurd. Alle ved, at Cepos er VK-regeringens forlængede arm og Dansk Industris imageafdeling. Hvorfor skal det kunne trækkes fra i skat, spørger formand for HK, Kim Simonsen.
Han bakkes op af skatteekspert og medlem af Skatterådet, Christen Amby
– Det er helt urimeligt, at støttebeløb til Cepos kan trækkes fra i skat. Cepos er et politisk foretagende. Det er ikke almennyttigt. Derfor burde Cepos slet ikke være godkendt, men det har skatteministeren altså gjort, siger Christen Amby til Arbejderen.
Ifølge Martin Ågerup har cirka 50 enkeltpersoner støttet Cepos med mere end de 500 kroner, der er minimum for at få fradrag.
Selvom fradraget altså trække penge ud af statskassen har det ikke den store betydning for støtterne, vurderer Cepos-direktøren.
– De vil støtte os uanset hvad. Men der skal da nok være nogle få, hvor fradraget spiller en rolle, siger han.
På Cepos hjemmeside fortæller flere direktører og erhvervsledere hvordan de støtter Cepos, som roses for at kunne »påvirke beslutningstagerne i liberal retning.«
Når de kan trække deres støtte fra i skat, er det er udtryk for skævheden i samfundet, mener Kim Simonsen.
– Regeringen begrundede sit loft over fradraget for fagforeningskontingentet med at der skal spares penge på grund af krisen. Men Cepos skal åbenbart ikke bidrage, siger han.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278