Københavns bystyre har bestemt, at soldater, politifolk og andre, som har været udsendt til krigsområder, skal hyldes på rådhuset. Kun Enhedslisten stemte imod SF bakker op om, at København skal afholde hyldestdag for danske krigsudsendte.
![](http://old2010.arbejderen.dk/sites/arbejderen.dk/files/imagecache/aef_image_story_image_example/imagecache/aef_image_original_format/SF_logo.jpg)
Det stod klart torsdag aften. Da vedtog Borgerrepræsentationen i København med SF’s opbakning, at soldater og andre krigsudsendte danskere, fremover skal hyldes med fest og taler på Københavns Rådhus, når de kommer hjem til Danmark.
Det var en næsten enig Borgerepræsentation, der vedtog det konservative forslag til en hyldestdag for de danske Jenser. SF var oprindelig imod forslaget, men endte med at støtte det, fordi de fik vedtaget et ændringsforslag, om at det ikke kun er soldater, der skal hyldes.
– Jeg ville aldrig stemme for kun at hylde soldaterne. Alle, der har ydet et stykke arbejde for Danmark, skal hyldes. Det gælder soldaterne, som har været i krig, lægerne som har reddet liv i et krigsramt land og sagsbehandlere og politifolk, som har hjulpet lokalbefolkningen i krigsområder. Vi skal hylde dem alle, siger Ayfer Baykal, medlem af Borgerrepræsentationen for SF, til Arbejderen.
Fire ud af SF’s 11 borgerepræsentationsmedlemmer undlod at stemme om forslaget. Arbejderen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra de fire.
Enhedslisten stemte som det eneste parti imod forslaget.
– Det skyldes mest det principielle i, at vi som kommune på den måde går ind og støtter op om krigen i Afghanistan. Det er helt forkert, siger Signe Færch fra Enhedslisten til Arbejderen.
Hos Dansk Folkeparti glæder man sig derimod over beslutningen.
– Det er jo en hyldest til folk, som har gjort noget særligt for Danmark. Fuldstændig ligesom når vi hylder sportsfolk, når de har været ude og yde en præstation, siger Carl Christian Ebbesen, som er politisk sekretær for Dansk Folkeparti i Københavns Borgerepræsentation.
Den første hyldestdag bliver allerede den 25. februar, når hold 10 fra Den Kongelige Livgarde vender hjem fra Afghanistan.
Dagen kommer til at starte med en stor militær parade op ad Strøget, og afsluttes med festivitas og taler på Københavns Rådhus klokken 14.
Københavns Borgerepræsentation regner med, at hvert hyldestarrangement vil koste omkring 12.000 kroner.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278