Der er brug for en national handlingsplan til bekæmpelse af børnefattigdom, mener 19 sociale og faglige organisationer.
De alt for mange fattige børnefamilier skal være et tema i valgkampen.
Det mener 19 sociale og faglige organisationer. I fællesskab opfordrer de nu regering og Folketing til at lave en handlingsplan til bekæmpelse af børnefattigdom.
– Vi ved, at fattigdom reducerer børnenes muligheder også for et godt liv som voksne. Derfor er der brug for en så tidlig indsats som muligt omkring beskæftigelse, på det sociale og sundhedsmæssige område, og i uddannelsessystemerne, siger Knud Vilby på initiativets vegne til Arbejderen.
I dag lever omkring 56.000 børn i fattigdom iDanmark. Tallet er steget med 77 procent siden 2001.
De 19 organisationer har sendt en skitse til handlingsplan til både regeringen og de relevante fagudvalg i Folketinget.
De ser det som helt grundlæggende at få afskaffet de meget lave sociale ydelser som for eksempel kontanthjælpsloft, starthjælp og 450 timers-regel. Samtidig skal der sættes en stopper for politikken med at straffe udsatte forældre ved at trække i deres sociale ydelser.
Derudover indeholder forslaget en lang række konkrete ideer til at forbedre forholdene for fattige børnefamilier som for eksempel sikring af en mere helhedsorienteret indsats over for udsatte børn og en regel om at børnefamilier ikke kan sættes på gaden.
Martin Henriksen (DF), formand for Folketingets Socialudvalg, mener, at organisationerne har for stor fokus på de økonomiske og sociale problemer.
– Vi tror ikke på, at det vil have en afgørende effekt på fattigdom, at man hæver de sociale ydelser. Hvis man vil gøre en indsats for de her børn, så handler det om at få forældrene i beskæftigelse. Hæver vi de sociale ydelser, bliver incitamentet til at arbejde mindre, siger han til Arbejderen.
Forslag om lektiehjælp til socialt udsatte børn og øget opmærksomhed på den forebyggende indsats i daginstitutioner og skole betegner han til gengæld som udmærkede. Socialudvalget vil nu bede om socialministerens kommentar til forslaget fra de 19 organisationer, som blandt andet omfatter Red Barnet, Rådet for Socialt Udsatte, Børnesagens Fællesråd, Børns Vilkår ogFrelsens Hær.
Arbejderen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra socialminister Benedikte Kiær.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278