Tænketank vil udfordre myten om den gode ulighed med et årligt tilbagevendende topmøde.
Det kan godt være at ulighed er synd for dem, der lever kortere, tjener mindre og får dårligere uddannelser. Men det er nødvendigt, hvis vi skal skabe vækst og dynamik i samfundet.
Sådan har omkvædet lydt gennem de sidste årti fra regeringspartierne og de nyliberale forskere, ikke mindst i tænketanken Cepos.
Men den myte har Jens Jonatan Steen sat sig for at gøre op med. Han er direktør for centrum.venstre-modspillet til Cepos, tænketanken Cevea.
– Vi vil gerne gå i brechen med den ideologiske offensiv på højrefløjen og slå fast, at ulighed ikke er godt. Indtil nu har ulighedsdiskussionen fokuseret meget på de svageste, men vi vil gerne vise, at ulighed skader hele samfundet, siger Jens Jonatan Steen til Arbejderen.
Siden lanceringen af Cevea i 2008 har det ligget lidt stille omkring tænketanken. Men onsdag samlede Cevea omkring 120 forskere, praktikere og andre, der arbejder med ulighed til en ny tradition: Et årligt tilbagevendende »Ulighedens Topmøde«, som skal være med til at aflive den liberale myte om den gode ulighed.
– Uligheden har under skiftende regeringer været markant stigende siden 1994. Politikerne snakker en gang i mellem om det, men ingen gør rigtigt noget. Idéen med et tilbagevendende forum er at fastholde et politisk fokus på problemet, samle fagkundskaben fra alle, der arbejder med ulighed, og hente inspiration uden for landets grænser til at udvikle nye løsninger, fortæller Jens Jonatan Steen.
Cevea arbejder med tre mulige temaer til næste års topmøde om ulighed.
– Vi fik mange positive tilkendegivelser fra deltagerne om at holde et topmøde igen til næste år, og regner med, at det enten kommer til at fokusere på ulighed i sundhed, på arbejdsmarkedet eller i det, nogen betegner som en etnisk underklasse, siger Cevea-direktøren.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278