Ophæv skattestop på boliger og brug pengene på uddannelse, foreslår FTF. Socialdemokraterne afviser.
Drop skattestoppet på boliger og brug i stedet pengene på uddannelse. Sådan lyder et centralt forslag i et helt nyt vækstudspil, som FTF fremlagde i går.
– Uddannelse er en forudsætning for at bevare og udvikle velstand og vækst i samfundet. Og vi vil hellere investere i uddannelse i stedet for at blive ved med at forære boligejerne penge, siger FTF’s formand, Bente Sorgenfrey til Arbejderen.
FTF er hovedorganisationens for cirka 450.000 offentligt og privat ansatte. Blandt medlemsgrupperne finder man sygeplejersker, skolelærere, politibetjente og socialrådgivere.
Udspillet er en del af en storstilet kampagne fra FTF som med titlen »Vækst2« giver FTF’s bud på, hvad der skal til for igen at skubbe gang i udviklingen i Danmark.
– Vi ved udmærket godt, at det koster at opretholde et vist velfærdsniveau, og det skal ikke skal fremstå som at vi bare stiller krav uden samtidig at pege på, hvor pengene skal komme fra. Derfor foreslår vi at hente en stor del af pengene hos boligejerne, forklarer FTF-formanden.
Læs artiklen "LO freder bolig-skattestop"
Regeringen har tidligere afvist at ophæve skattestoppet på boliger, og også Socialdemokraterne giver ideen om skattestop en kølig modtagelse.
– Vi vil ikke hæve skatterne for boligejerne, siger skatteordfører Nick Hækkerup til Politiken.dk.
Bente Sorgenfrey ved godt, at det er upopulært at gribe ind overfor boligejerne, men hun mener, at det er nødvendigt.
– Jeg synes, Socialdemokraterne lyder for stålsatte på ikke at bide til det her, og det er ærgerligt, fordi der ligger rigtig mange penge. Det er begrænsende i forhold til at finde nogle penge til udvikling af den offentlige sektor, påpeger hun.
Ud over at spille ind i debatten om udviklingen af vores samfund, håber FTF at deres kampagne kan være med til at aflive myten om, at den offentlige sektor bruger penge, mens det private tjener. De fungerer kun ved et tæt samspil, mener Bente Sorgenfrey:
– Uden gode børneinstitutioner, gode uddannelser og en velsmurt sundhedssektor kunne den private sektor ikke fungere, siger hun.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278