Både politi og militær har travlt med interne undersøgelser af ansatte, der er medlemmer af det højreekstreme netværk, ORG.
Det højreekstreme netværk ORGnøjes ikke med at registrere sine politiske modstandere:
Flere medlemmer af ORGhar både adgang til skydetræning og våben. De er nemlig enten ansat i politiet eller i hæren eller er aktive i Hjemmeværnet.
Det afslører researchgruppen, Redox, der igår offentliggjorde en omfattende rapport om ORG. Rapporten giver et hidtil uset billede af, hvordan det ekstreme højre er viklet ind i både politi, militær og hjemmeværn.
ORG’s egen efterretningschef og viceafdelingsleder i Aarhus, John Seiersen, har rang af overkonstabel og har været udsendt flere gange, blandt andet til Afghanistan.
Af andre ORG-medlemmer med militær træning og erfaring er Rasmus Bonde Jacobsen, der har været i Kosova og Kristoffer Bay Lund, som har været udsendt i Afghanistan. Også lederen af ORGi København og tidligere politimand Peter Ulrik Jensen har været i militæret.
Hertil kommer Thomas Bastholm Lynge, der er uddannet officer og Martin Kian Jensen, der er ansat i militæret.
Skal undersøges
JustitsministerLars Barfoed vil nu undersøge sagen nærmere. I en mail til Arbejderen skriver han:
»I lyset af den uhyrlige hændelse i Norge har jeg anmodet Politiets Efterretningstjeneste om en samlet vurdering af indsatsen mod politisk ekstremisme, herunder højreekstremisme. Når jeg har modtaget vurderingen, vil jeg tage stilling til, om der bør iværksættes yderligere tiltag på området. Jeg ser i øvrigt frem til, at jeg i næste uge får lejlighed til at orientere Folketingets Retsudvalg nærmere om Politiets Efterretningstjenestes aktiviteter i forhold til bl.a. højreekstremisme.«
Forsvarskommandoen oplyser til Arbejderen, at man ikke har nogen kommentarer, fordi man er i gang med at undersøge sagen.
ORG–netværket har også tråde til Hjemmeværnet, hvor ORG–medlemmet Peder Ahrens, er premierløjtnant i Hjemmeværnet.
– Vi har været i kontakt med Forsvarsministeriet, og fået at vide, at det er ministeriet, der udtaler sig i denne sag, siger kommunikationschef i hjemmeværnet, Adrian Tresoglavic, til Arbejderen.
Politiassistent
ORG–medlemmet Niels Bach Jensen, der i dag er politiassistent ved lokalpolitiet i Skive, har været udsendt i både Kroatien og Bosnien. I militæret gik han under navnet »Psycho-Bach« og Ekstra Bladet beskriver i december 2000 hans opførsel på en patrulje i Sarajevo:
»Ekstra Bladet erfarer, at PMV-kører Niels Bach Jensen i 1993 passerede en bosnisk–muslimsk kvinde på den berygtede »Snipers Alley« i Bosniens belejrede hovedstad Sarajevo. Kvinden var blevet ramt af en skudsalve. Niels Bach Jensen drejede sit køretøj ind foran hende – men kørte så videre uden at komme den formentlig døende kvinde til undsætning.«
Midt– og Vestjylland undersøger nu oplysningerne om betjenten:
– Vi er bekendt med sagen, og er netop nu i gang at foretage en intern undersøgelse af den pågældende betjent. Jeg vil ikke komme ind på, hvor lang tid, vi har kendt til sagen. Vores undersøgelse skal klarlægge, om hans rolle i netværket er et problem for politiet. Jeg har ikke yderligere udtalelser, før undersøgelsen er færdig, siger Ole Henriksen, politiinspektør hos Midt– og Vestjyllands Politi til Arbejderen.
Skydeklub
I Aarhus driver de to ORG–medlemmer Jens Nicky Bang og Anne Vibeke Lassen skytte- og idrætsforeningen »Combifit«.
Jens Nicky Bang blev i februar 2007 uddannet pistolinstruktør og medlem af De Danske Skytteforeninger, som har ham opført som officiel kontaktperson under skydeklubber i Østjylland. Ifølge Redox har Combifit flere omgange modtaget fem-cifrede støttebeløb fra Aarhus Kommune.
Mindst ti medlemmer af ORG har eller har haft jagttegn, ifølge Redox.
Du kan læse hele rapporten på www.redox.dk
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278