18 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Demos: Bombemordet skal genåbnes

Demos: Bombemordet skal genåbnes

Mandag, 20. februar, 2012, 10:43:00

Politiet har de seneste år fået nye tekniske opklaringsmetoder. Derfor må sagen om bombemordet genåbnes for at finde nye spor, kræver Demos.

Hvis det står til foreningen Demos, skal politiet genåbne sagen om bombemordet på Henrik Christensen.

– De seneste år har politiet fået en række nye, tekniske efterforskningsmetoder. Iden seneste sag om Amagermanden så vi eksempelvis, hvordan gamle, tekniske spor pludselig kunne spore en gerningsmand frem til i dag. Måske er det muligt for politiet at få ny viden, hvis man ser på sagen med friske øjne og bruger nutidens teknik, opfordrer Anne Jessen, der er aktiv i Demos.

Ifølge Demos har politiet henlagt sagen, og efterforsker ikke længere bombemordet.

Kravet om at genåbne sagen bliver fremsat i forbindelse med en konference om højreekstrem vold og politiets efterforskning, som Demos arrangerer sammen med Retspolitisk Forening den 23. marts.

– De højreradikale og deres voldsideologi florerer stadig i dagens Danmark. Derfor er det vigtigt, at politiet tager den her slags sager alvorligt, og ikke er »blind« på det højre øje, understreger Anne Jessen overfor Arbejderen.

Demos forsøger i øjeblikket at få en repræsentant fra PETeller politiet til at deltage i konferencen, så de får mulighed for at komme med deres syn på deres arbejde med bombemordet.

Men konferencen skal også pege fremad.

– Vi vil bruge Søllerødgade-sagen til at trække tråde til nutiden. Der er alt for meget lukkethed om den højreradikale vold. Og politi og politikere forsøger at fremstille volden, som om det er højre- og venstrefløjen, der bekriger hinanden.

Også i nyere tid er der eksempler på, at højreekstreme er klar til at bruge vold mod sine politiske modstandere:

I1997 blev den danske nazist Thomas Nakaba idømt otte års fængsel i den såkaldte video-bombesag for forsøg på at sende tre video-bomber til engelske adresser. Bomberne var lavet og klar til at blive sendt. Og året efter udsendte det nazistiske forlag NS 88 en videofilm med titlen »Kriegsberichter, vol. 4«. Ivideoen bliver fire navngivne antifascister Erik Jensen (Demos), Anders Lange (Antiracistisk Netværk), Peter Tudvad (skribent på Berlingske Tidende) og Poul Møller (Komitéen Flygtninge Under Jorden) henrettet med nakkeskud. Også denne sag har politiet henlagt.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. feb. 2012 - 10:43   03. sep. 2012 - 12:37

Indland